Wat is het dark web en welke duistere dingen gebeuren daar?
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is het dark web en welke duistere dingen gebeuren daar?

Het begon allemaal zo mooi. S.B, een inwoner van de meest beroemde wijk in de VS, Beverly Hills, maakte online kennis met een leuke vrouw in de nabije omgeving. Ze ontmoetten elkaar meerdere malen en een romance leek in het vooruitzicht te liggen. Maar zij bleef twijfelen over zijn karakter en vond hem soms te agressief. Zij verbrak de relatie, maar dat accepteerde hij niet zomaar. Hij bleef haar bestoken met berichten en attenties totdat zij een aanklacht tegen hem indiende. De rechter verbood hem ieder verder contact. Zijn ex-vriendin had het karakter van S.B. goed ingeschat, want hij besloot dat als zij niet de zijne zou worden een andere man haar ook niet zou krijgen. Maar wat heeft dat dan te maken met het dark web?

Wat is het dark web eigenlijk? 2

Wat is het dark web eigenlijk? 3

Wat is het dark web eigenlijk? 4

Wat is het dark web eigenlijk? 5
Wat is het dark web eigenlijk? 6

Wat is het dark web eigenlijk?

Wat is het dark web dan precies? Dark web klinkt onheilspellend en is dat ten dele ook. Het is echter niet alleen maar een deel van het web waarop alleen criminelen actief zijn. Het dark web is het deel van het internet waar zich sites bevinden die ongeregistreerd zijn.

Hoe kom je op het dark web?

Je kunt het dark web niet bereiken met een standaard browser als Chrome of Safari. Ook als je een url van een site op het dark web hebt, blijft die onbereikbaar met een gewone browser. Alleen met een speciale browser kun je het dark web bezoeken. Dat is overigens niet echt moeilijk, maar dat soort informatie zullen we hier niet plaatsen. Er kleven risico’s aan surfen op het dark web. Ga je toch het dark web op, dan is het belangrijk dat je over een VPN beschikt. Blijf je echter te allen tijde bewust van de risico's van surfen op het dark web.

Bekijk ook:
3 redenen om een VPN te gebruiken

Dark web VPN

De gevaren van het dark web

Op het dark web bestaan geen regels, alles is mogelijk. Daarom zijn er daar organisaties die door de plaatselijke overheid worden verboden, er zijn activisten zoals WikiLeaks en er is veel misdaad.

Als iemand echt op het dark web wil zoeken, zal dat beslist ook lukken. Dat is overigens geen ongevaarlijke zaak. Op het web zijn ook lokvogels van de politie uit diverse landen. Bovendien is er  via de speciale browser praktisch geen enkele bescherming tegen malware en virussen. Het dark web biedt ook op dat punt iedereen alle vrijheid. Als leek laat je soms zomaar ergens je persoonsgegevens achter. Voor cybercriminelen zijn deze gegevens gemakkelijk te achterhalen.

Een huurmoordenaar op het dark web

Terug naar S.B. uit onze inleiding. In tegenstelling tot andere in de liefde teleurgestelde mannen besloot S.B. geen risico te nemen. Zijn ex moest wel sterven, maar zonder dat er een link naar hem kon worden gelegd. Hij ging op zoek op het dark web en wist daar een site van huurmoordenaars te vinden. Daar gaf hij opdracht om zijn ex te vermoorden.

Alle details over zijn niets vermoedende vriendin gaf hij door, inclusief de tattoo die zij droeg. Er waren ook nog een aantal speciale wensen. Zo moest de moord eruit zien als een mislukte roofmoord en de smartphone van zijn ex zou onherstelbaar beschadigd moeten worden. De overeengekomen prijs voor de klus bedroeg $ 13.000 te voldoen in bitcoin, zodat de anonimiteit van de beide partijen kon worden gewaarborgd.

Bekijk ook:
Diefstal van persoonsgegevens komt steeds vaker voor

Gevaren van dark web

Een krant met een geweten

Niet alles op het dark web  is wat het lijkt. De huurmoordenaars bleken gewone oplichters. Ze speelden de zaak door naar een landelijke krant met de bedoeling het verhaal te verkopen en daar extra aan te verdienen. De krant vroeg om meer bevestiging om wat feiten te kunnen checken. Die werden verstrekt waaronder de nickname die S.B. op het dark web gebruikte. Vervolgens schakelde de krant de FBI in, terwijl de aanbieder van het artikel aan het lijntje werd gehouden. Door de FBI werd op het dark web contact gezocht met S.B. Dat lukte en daarna deed de dienst zich voor als de ingeschakelde huurmoordenaar. Daarbij werd nog eens $ 1.000 extra gevraagd over te maken via een normale bankrekening om de bewijsvoering te versterken. S.B. maakte het geld over en vroeg zelf ook nog wat meer: een foto van het lijk waarop de tattoo duidelijk was te zien en een foto van de verbrijzelde smartphone. Op basis van de aanvullende bewijzen werd S.B. daarop aangehouden op zijn woonadres door de FBI.

Bekijk ook:
Verschrikkelijke Skype-moord in Australië

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.