Voorbereiden tattoo: Dit is de beste voorbereiding op jouw toekomstige tatoeage! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorbereiden tattoo: Dit is de beste voorbereiding op jouw toekomstige tatoeage!

Heb jij altijd al een tatoeage willen laten zetten? Wat spannend! Misschien is dit hét moment voor jou en heb je de knoop zo goed als doorgehakt. En gelukkig kun je op veel plekken terecht tegenwoordig.

Nederland kent vandaag de dag meer dan 1.600 tattooshops waar je dit kunt laten doen door professionals. Naar schatting hebben ongeveer 1 miljoen mensen één of meerdere tatoeages staan. En hier zit nog steeds een stijgende lijn in.

Wil jij je voorbereiden op jouw tattoo? Of ben jij op zoek naar de beste voorbereiding voor jouw toekomstige tattoo? Wij geven jou enkele tips hiervoor.

1.      Beste voorbereiding op tattoo zetten: Neem de tijd

‘Hoe sneller, hoe beter.’ Eenmaal de knoop doorgehakt en besloten dat je een tattoo wilt laten zetten, kun je natuurlijk niet wachten. Door jouw enthousiasme maak je sneller verkeerde of impulsieve beslissingen. Je kunt tegenwoordig op veel plekken een tatoeage zetten, dus die afspraak is zo gepiept natuurlijk.

De beste voorbereiding op jouw toekomstige tatoeage is echter, om ruim de tijd te nemen en jouw beslissing te overdenken. Het is tenslotte geen plaktatoeage die je er zomaar afwast als je het zat bent. Als je je gaat voorbereiden overweeg je het volgende:

  • Wat wil je laten zetten?
  • Op welke plek moet de tattoo komen?
  • Hoe groot wil je de tatoeage hebben?
  • Bij welke tattooshop laat je je tattoo zetten?

Gelukkig hebben veel professionals eerder met dit bijltje gehakt en wordt je veelal begeleid in het proces van voorbereiden.

2.      Baseer jouw tattoo op eigen smaak

Pinterest is de bom! En geloof ons maar, je bent niet de enige die graag scrolt op het platform. Wat betreft inspiratie voor tatoeages, is het een grote goudmijn. Hier kun je genoeg ideeën op doen en vooral als je je gaat voorbereiden op een tattoo, is deze extra research mooi meegenomen.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Toch ziet hier een grote ‘maar’ aan: het is gevaar is namelijk dat je je keuze gaat baseren op trendsetters en dat is niet de bedoeling. De kans dat je je tattoo volgend jaar al zat bent, die is vrij groot. Kies altijd iets wat jij mooi vindt en waar jij volledig achterstaat.

3.      Vraag advies

Wil jij je vooral voorbereiden op de pijn? Want we kunnen er wel omheen draaien, maar een tatoeage zetten voel je nu eenmaal. Al met al is het geen prettig gevoel en kan het zelfs pijnlijk zijn.

De frequentie van de pijn hangt echter van de plek af. Tijdens jouw voorbereiding op een tattoo zetten, is het niet onverstandig om daar rekening mee te houden. Zo kun je advies vragen bij de tattooshop, om erachter te komen welke plekken veelal pijnlijk zijn.

Enkele voorbeelden van gevoelige plekken zijn: de handen, vingers, ribben en dijbenen. De buitenkant van je armen en benen daarentegen zijn over algemeen minder pijnlijk en goed te doen.

4.      Vraag iemand om met je mee te gaan

Is het jouw eerste tatoeage? Je weet nooit hoe je reageert of hoe je je daarna voelt. Veel mensen geven aan duizelig en misselijk te zijn. Hou je vooral niet groot, want het kan je zomaar overkomen. En moet je daarna nog reizen met het openbaar vervoer of met de fiets? Dat is absoluut geen pretje.

Vraag daarom aan iemand om met je mee te gaan. Bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin. Bijkomend voordeel: iemands hand om fijn te knijpen.

5.      Denk aan je suikerspiegel

Ben je zenuwachtig? Je krijgt vast geen hap door je keel als jouw tattoo-afspraak eraan zit te komen. Het is alleen zeer onverstandig om met een lege maag naar de tattooshop te gaan en je vervolgens te laten tatoeëren.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Want geloof het of niet, een tattoo trekt jouw batterijtje snel leeg. En heb je niets gegeten? Dan gaat je suikerspiegel verder dalen en voel je je hondsberoerd. Tel daar nog eens de pijn bij op. Je bent niet de eerste die flauwvalt en daar hoef je je overigens niet voor te schamen.

Eet tijdens de voorbereiding op jouw tattoo voldoende en neem wat snacks mee voor tijdens of na de sessie. De meeste tattooshops zijn hier eveneens op voorbereid en hebben altijd een voorraadje, mocht je het onverhoopt vergeten.

6.      Durf je mening uit te spreken

Voordat je tattoo daadwerkelijk gezet wordt, treft jouw tattoo artist eveneens de nodige voorbereidingen. Zo worden de schetsen gemaakt en wordt de plek bepaald. Het is belangrijk dat je tijdens deze fase jouw mening durft te geven.

Vind je de plek niet mooi die de artist heeft voorgesteld? Of zie je de tattoo zelf liever anders? Wees niet terughoudend en geef aan hoe je het zou willen hebben. Het is tenslotte jouw lichaam en een blijvend iets.

7.      De laatste tattoo voorbereiding: Nazorg

Zit het er eindelijk op? En viel het mee of tegen? Het is tijd voor de nazorg. Een tatoeage die net is gezet kun je vergelijken met een wond. Deze heeft de tijd en zorg nodig om te genezen.

Probeer niet al te veel te douchen en houdt het regelmatig schoon. Er zijn eveneens zalfjes verkrijgbaar die het genezingsproces ondersteunen en de pijn of jeuk verzachten. Denk ook aan jezelf en onderneem niet te veel na jouw sessie. Gun jezelf de tijd om op te laden en bij te komen.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.