Lara sterft nadat zij uren liggend op ziekenhuisvloer moest wachten op zorg 14
Lara sterft nadat zij uren liggend op ziekenhuisvloer moest wachten op zorg
Saved Read later
Deel dit bericht

Lara sterft nadat zij uren liggend op ziekenhuisvloer moest wachten op zorg

Lara voelde zich zo slecht dat ze besloot naar het ziekenhuis in Santa Fe te gaan om zich te laten helpen. De 22-jarige vrouw was ernstig ziek. In het ziekenhuis aangekomen vertelde men haar dat er geen ziekenhuisbed voor haar beschikbaar was.

Ze moest wachten op de gang. Verslapt en ziek is zij op de vloer gaan liggen. Zij had het idee flauw te gaan vallen. Dit vertelt haar moeder aan de pers.

Er was niet duidelijk wanneer zij hulp zou krijgen. Haar moeder legde een jas over haar heen om haar warm te houden. De foto met een zieke Lara liggend onder een spijkerjas op een tegelvloer, gaan de hele wereld over. In Argentinië ligt er zware druk op de gezondheidszorg en is er geen plaats meer voor patiënten. Daarom moest ook Lara wachten. Zij had diabetes en gebruikte al sinds jaar 10e levensjaar insuline.

Zware longontsteking

Haar moeder verteld dat ze vorige week symptomen van het Coronavirus begon te vertonen. Zij bleek een zware longontsteking te hebben maar werd weer naar huis gestuurd om daar uit te zieken. Toen haar situatie verslechterde hebben haar ouders haar opnieuw naar het ziekenhuis gebracht waar geen bed beschikbaar bleek te zijn.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Zij werd overgeplaatst naar een ander ziekenhuis op een gegeven moment. Het heeft anderhalve dag geduurd, alles bij elkaar, voordat Lara daadwerkelijk werd opgenomen. Lara overleed een paar dagen later op de IC. Ze konden niets meer voor haar doen.

Het ziekenhuis verklaart dat het die dag zo druk was maar dat zij wel hebben geprobeerd Lara zo snel mogelijk te helpen.

Tweede golf

In Argentinië gaat men nu gebukt onder een tweede Coronagolf. Er zijn bijna 4 miljoen mensen positief getest. Er zijn 74.000 mensen overleden aan het virus tot nu toe. Het land heeft te maken met de meeste dagelijkse doden per miljoen inwoners die lijden aan het Coronavirus.

5% van de bevolking is nu ingeënt maar de vaccinatiecampagne gaat traag. Er is een zware lockdown van kracht. Scholen en niet essentiële winkel zijn dicht.

Er zijn tal van protesten in het land. De bevolking is razend omdat zij niet kunnen werken en er veel mensen honger lijden. Geen werk is geen eten in Argentinië. Er wordt volgens de bevolking niets tot weinig gedaan door de regering om de problemen goed op te lossen.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.