Verschrikkelijke Skype-moord in Australië 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Verschrikkelijke Skype-moord in Australië

Het was een regelmatig terugkomend plezierig praatje. Maud Steenbeek woonde al 40 jaar in Australië en dankzij Skype kon ze inmiddels goed contact houden met haar broer. In Australië is het hartje zomer en alle ramen en deuren stonden open. Haar broer vertelde haar over het zachte weer in ons land. Plotseling klonken er allerlei geluiden die hij niet goed thuis kon brengen. Via de camera was Maud niet meer te zien en hoorde hij haar nu schreeuwen op de achtergrond? Wat kon hij doen? Ineens besefte hij weer hoe groot de afstand was en dat zijn zus in feite aan de andere kant van de wereld woonde.

Blaffende honden bijten niet

Melbourne is niet anders dan veel andere grote steden wat drugsproblematiek betreft. Het verbaasde de bewoners van de doorgaans zo rustige woonwijk dan ook niet echt dat er een jonge man schreeuwend en duidelijk verward door de straten sjokte. Die slaapt vast zijn roes straks ergens weer uit zullen de meeste aanwezige bewoners hebben gedacht. Voor de zekerheid sloten ze toch maar hun deuren. Niemand dacht eraan om de politie te bellen en waarschijnlijk zou dat geen zin hebben gehad. Uitrukken voor een schreeuwende junk is tenslotte niet bepaald een dringende noodzaak. Blaffende honden bijten immers niet. Soms doen ze dat helaas wel.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Een gruwelijke aanblik

De broer van Maud Steenbeek deed het enige wat hem op dat moment zinvol leek: hij belde een van de twee zoons van zijn zuster. Kalm legde hij uit wat er was gebeurd. De zoon zei dat hij meteen zou gaan kijken of alles goed was met zijn moeder. De skype-verbinding was nog steeds niet verbroken maar Maud kwam niet meer in beeld. De geluiden die over de lijn kwamen waren niet echt te duiden.

Toen hij het pand van zijn moeder binnenkwam, zag haar zoon meteen dat er iets gruwelijks had plaatsgevonden. Een blik was voldoende om te beseffen dat hij niets meer kon doen voor zijn moeder. Hij hoorde geluiden in het huis en begreep dat de dader zich nog in het pand moest bevinden. Eerst raasde er een enorme woede door hem heen, daarna werd hij weer kalm. Het kostte hem geen enkele moeite om de 28-jarige man die waarschijnlijk zijn moeder had vermoord te overmeesteren. Daarna belde hij de politie die de verdachte inrekende. Ook in Australië is een verdachte onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Maar de politie deelde mee dat ze geen andere verdachten zoeken voor de moord op Maud.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Haat en woede, maar ook mededogen

Maud Steenbeek was yogadocente en had haar kinderen ook altijd het belang van rust in hun leven bijgebracht. Ze noemden haar hun sterke, onafhankelijke maar altijd liefhebbende moeder. Waarschijnlijk zal nooit duidelijk worden waarom de verdachte juist haar huis was binnengegaan. Was het de enige deur die open was gebleven vanwege het skype-gesprek?

De zoons gaven de pers een verklaring waarin ze duidelijk maakten dat er uiteraard ook gevoelens van haat en woede waren. Maar uit respect voor hun moeder konden ze ook het grote plaatje zien en mededogen voelen voor de verwarde dader. De verdachte van de skype-moord zal naar verwachting binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.