in

Elon Musk wil herbruikbare raket bouwen die wapens binnen één uur kan afleveren

Maar waarom zouden militaire wapens binnen één uur via de ruimte verstuurd moeten worden?

raket militaire wapens

SpaceX is bezig met een raket te bouwen die overal ter wereld wapens kan leveren binnen één uur. De raket zou ongeveer net zo veel kunnen dragen als een Boeing C-17 Globemaster III. Er wordt verwacht dat de eerste testen volgend jaar zullen beginnen.

Raket om wapens af te leveren

Even ter vergelijking, een Boeing C-17 zou op maximale snelheid ongeveer 15 uur doen over dezelfde afstand. Er wordt nu eerst gekeken naar de potentiële kosten en uitdagingen die nodig zijn om vracht wereldwijd binnen één uur te leveren. Een van de grootste voordelen van dit soort transport is dat er geen toestemming nodig is om door het luchtruim van een land te vliegen.

Realisatie

Om dit idee te realiseren is het belangrijk dat er veilig en precies geland kan worden. Mensen worden ook de ruimte ingestuurd, dat is dus niet het probleem, maar het landen is de uitdaging. Hoe zou het landen? Met een parachute? En kunnen ze dan wel garanderen dat het op de juiste plek terecht komt? Tevens wordt er ook gevraagd wat er zo belangrijk zou zijn dat er militaire wapens door de ruimte gestuurd moeten worden.

Bekijk ook:
Bitcoin naar recordhoogte van ruim 38.000 dollar

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smaaktest: Kan jij kiezen tussen deze heerlijke gerechten?

masked singer muis mariska bauer

The Masked Singer: dit hadden jullie te zeggen over de muis