raket militaire wapens
Saved Read later
Deel dit bericht

Elon Musk wil herbruikbare raket bouwen die wapens binnen één uur kan afleveren

SpaceX is bezig met een raket te bouwen die overal ter wereld wapens kan leveren binnen één uur. De raket zou ongeveer net zo veel kunnen dragen als een Boeing C-17 Globemaster III. Er wordt verwacht dat de eerste testen volgend jaar zullen beginnen.

Raket om wapens af te leveren

Even ter vergelijking, een Boeing C-17 zou op maximale snelheid ongeveer 15 uur doen over dezelfde afstand. Er wordt nu eerst gekeken naar de potentiële kosten en uitdagingen die nodig zijn om vracht wereldwijd binnen één uur te leveren. Een van de grootste voordelen van dit soort transport is dat er geen toestemming nodig is om door het luchtruim van een land te vliegen.

Realisatie

Om dit idee te realiseren is het belangrijk dat er veilig en precies geland kan worden. Mensen worden ook de ruimte ingestuurd, dat is dus niet het probleem, maar het landen is de uitdaging. Hoe zou het landen? Met een parachute? En kunnen ze dan wel garanderen dat het op de juiste plek terecht komt? Tevens wordt er ook gevraagd wat er zo belangrijk zou zijn dat er militaire wapens door de ruimte gestuurd moeten worden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.