in

Vrouwvriendelijk toilet ruimtestation ISS kost 20 miljoen euro

Poepen en plassen kan nu tegelijk in ruimtestation ISS

Vrouwvriendelijk toilet ruimtestation ISS
© NASA

Het internationaal ruimtestation ISS vervangt de wc voor een vrouwvriendelijk toilet. De vervanging heeft maar liefst 20 miljoen euro gekost. De laatste keer dat de wc in het internationaal ruimtestation ISS is vervangen was in de jaren 90.

Vrouwvriendelijk toilet ruimtestation ISS

Vannacht werd het ruimteschip met het nieuwe toilet de ruimte in gestuurd. Je kunt het toilet vergelijken met dat in een mobilhome. De nieuwe variant staat ietwat gekanteld zodat je er ook makkelijk op kunt zitten. Ook zijn de trechters aangepast. Eerder moesten vrouwen kiezen tussen het plassen of poepen, maar dat kan nu allebei tegelijk. Er wordt gebruik gemaakt van luchtafzuiging zodat de grote boodschap niet wegdrijft door de gewichtloosheid. Urine wordt gerecycled zodat hier water van gemaakt kan worden om te drinken en te koken.

Testen

Het nieuwe toilet zal eerst een paar maanden uitgetest worden om te kijken of de verbetering inderdaad prettig is. Indien dit het geval is zal deze aan boord blijven en ook geïnstalleerd worden in de Orioncapsules. Deze zullen de astronauten over enkele jaren opnieuw naar de maan moeten brengen. Een extra wc is overigens geen overbodige luxe aangezien de populatie in het ruimtestation in de toekomst zal uitbreiden. Eind deze maand gaan er weer vier nieuwe astronauten naar het ISS. Hiermee komen ze op een aantal van zeven astronauten in het ISS. Het is de bedoeling dat er volgend jaar ook ruimtetoeristen naartoe kunnen.

Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix - Week 10

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

kylie jenner kritiek

Kylie Jenner onder vuur na plaatsen foto van dochter

Huisdierenquiz