Vrouwvriendelijk toilet ruimtestation ISS
© NASA
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouwvriendelijk toilet ruimtestation ISS kost 20 miljoen euro

Het internationaal ruimtestation ISS vervangt de wc voor een vrouwvriendelijk toilet. De vervanging heeft maar liefst 20 miljoen euro gekost. De laatste keer dat de wc in het internationaal ruimtestation ISS is vervangen was in de jaren 90.

Vrouwvriendelijk toilet ruimtestation ISS

Vannacht werd het ruimteschip met het nieuwe toilet de ruimte in gestuurd. Je kunt het toilet vergelijken met dat in een mobilhome. De nieuwe variant staat ietwat gekanteld zodat je er ook makkelijk op kunt zitten. Ook zijn de trechters aangepast. Eerder moesten vrouwen kiezen tussen het plassen of poepen, maar dat kan nu allebei tegelijk. Er wordt gebruik gemaakt van luchtafzuiging zodat de grote boodschap niet wegdrijft door de gewichtloosheid. Urine wordt gerecycled zodat hier water van gemaakt kan worden om te drinken en te koken.

Testen

Het nieuwe toilet zal eerst een paar maanden uitgetest worden om te kijken of de verbetering inderdaad prettig is. Indien dit het geval is zal deze aan boord blijven en ook geïnstalleerd worden in de Orioncapsules. Deze zullen de astronauten over enkele jaren opnieuw naar de maan moeten brengen. Een extra wc is overigens geen overbodige luxe aangezien de populatie in het ruimtestation in de toekomst zal uitbreiden. Eind deze maand gaan er weer vier nieuwe astronauten naar het ISS. Hiermee komen ze op een aantal van zeven astronauten in het ISS. Het is de bedoeling dat er volgend jaar ook ruimtetoeristen naartoe kunnen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.