De Toekomst van Tech: 4 Trends die Bedrijfsstrategieën in 2020 Zullen Vormgeven
Saved Read later
Deel dit bericht

Tech trends 2020

Welke tech trends hebben een blijvende invloed en welke hype moet zeker meegenomen worden in de strategie van de bedrijven? Hier volgen vier tech ontwikkelingen welke in 2020 zeker nodig zijn om mee te gaan met de tijd.

Voice Assistant-gebruikersinterface

Zelfs de huidige digitale assistenten zoals Google Assistant, Siri en Alexa zijn nog niet perfect. Ze leren snel maar er is ruimte voor verbeteringen. Stem applicaties zullen een belangrijk punt blijven ook in 2020. Bedrijven welke nog niet genoeg ervaring met stem applicaties hebben zoals met bijvoorbeeld Alexa of Google Assistant kunnen hier beter mee gaan beginnen. De A.I. (kunstmatige intelligentie) achter de systemen leert snel. Degene die geen ervaring heeft met deze systemen, zal snel achter lopen op de rest van de wereld.

Verbindend zaken doen

Het handelsbedrijf verschuift al jaren in de richting van dominantie van de markt. Of het nu gaat om Zalando, Amazon, Alibaba of Otto. Om als handelaar te kunnen bestaan, is deelname aan de online markt essentieel. Naast een hoge datakwaliteit vereist dit ook een steeds sterker vermogen om deze gegevens in markten te importeren en te verkopen. Vanwege de verwachte verdere groei van Voice Assistant-gebruikersinterfaces zal sensortechnologie worden toegevoegd aan de toch al hoge eisen van de markt. Dit betekent dat de inhoud die momenteel door bedrijven wordt geproduceerd (afbeeldingen, beschrijvende teksten, instructies, knoppen, enz.)

Niet alleen voor verschillende schermformaten (responsieve inhoud) moet worden geoptimaliseerd. In de toekomst zijn ook verschillende zintuigen (sensortechnologie) nodig. Dit zal waarschijnlijk tegen het einde van 2019 en in het begin van 2020 duidelijk worden als webwinkels en media aanbieders verlies van online verkeer zullen zien omdat hun producten en diensten geen aansluiting vinden via de Voice Assistant-gebruikersinterface van hun klanten. In 2020 zullen we daarom een groei zien van het verbindend zakendoen met behulp van Voice Assistant-gebruikersinterfaces.

Bekijk ook:
IT-bedrijf Smartshore succesvol dankzij comfortabeler leven Indiase collega’s

Nieuwe mobiliteit

Hoe zullen we de komende jaren deel gaan nemen aan het verkeer? Het is een vraag die zeker op dit moment erg up-to-date is. Hoe worden de steden auto vrij (brandstofauto), wanneer zal iedereen elektrisch rijden (mogelijk zelfrijdende auto's) en zullen we altijd wielen nodig blijven hebben? Steeds vaker kijkt men naar “vliegende auto's” Ook de vraag hoe we dit allemaal gaan regelen op onze mobile telefoons klinkt steeds luider.

Elektrische auto's

De traditionele Duitse auto-industrie is wakker geworden. Steeds meer elektrische auto's zullen uit de fabrieken komen en strategieën worden bedacht om: Tesla, Uber en Waymo te verslaan. Het bereiken van de klant via de dealers (garages) is iets wat tevens steeds meer verplaatst naar het bereiken van de klant via de mobile telefoon ook zeker iets waar de autobranche goed over aan het brainstormen is.

E-scooters

Duitsland maakt zich tevens op voor de e-scooterboom. Met de verwachte goedkeuring dit jaar zullen we meer elektrische scooters en steps in de steden zien. In Zwitserland, Denemarken en Spanje zijn ze al zeer succesvol, hier in Nederland doen we lastig over e-steps terwijl je in Moscow struikelt over de steps. In Cologne rijden ze inmiddels ook volop rond, de deel e-steps. In Azië en de VS zien we ze ook als deelplatform steeds meer. De rolmodellen Lime en Bird (voor auto's) uit de VS laten zien hoe snel het mogelijk is om een echt mobiliteitsalternatief te creëren landelijk en betaalbaar voor de gebruiker. Alles door middel van datacenters, digitale netwerken, deelbaar en app-gebaseerd. Voorgefinancierd door veelbelovende beleggers. Heb je van BeeHive gehoord? De nieuwste spin-off van MyTaxi: van concept tot lancering in de Lissabon-testmarkt in slechts enkele weken uitgerold. Hive is de nieuwe app voor het delen van elektrische scooters, klaar om heel Europa te veroveren.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

IoT, internet of things

IoT is en blijft trending, zeker voor industriële applicaties. De noodzaak van netwerken, communicatie en het slimme gebruik van data is hier erg hoog, dit mede omdat de kosten erg groot zijn. In de markt zien we een trend in huiselijke toepassingen, denk hierbij aan beveiligingssystemen en lichtbedieningssystemen. In Nederland zien we tevens steeds meer dat de verwarming ook via de telefoon te bedienen is. Op steeds meer plekken komen we het IoT tegen. De technologie ontwikkeld zich snel en krijgt steeds bredere toepassingsmogelijkheden. Ontwikkelingen op het gebied van 5G internet zullen zeker een bijdrage gaan leveren aan het IoT, het zal een tech trend zijn welke we in 2020 maar zeker ook in de jaren erna zullen blijven zien.

Zie ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.