blank

De Google Assistant krijgt nieuwe functies in 2020

0 Shares

De laatste jaren heeft Google CES gebruikt als het platform voor het introduceren van nieuwe functies voor de Google Assistant. Ook dit jaar onthulde Google op CES de nieuwe functies van de Google Assistant. De focus lag dit jaar enkel op de Assistent want Google is niet met nieuwe hardware gekomen, de lijst met functies ziet er misschien wel daarom zo indrukwekkend uit.

Sinds de Google Assistant uitkwam in 2016 kent ze vele tevreden gebruikers. Waar het eerst een simpele spraak assistent was heeft de Google Assistant zich ontwikkeld tot meer. Niet langer verteld ze enkel of het gaat regenen of droog blijft en in 2020 doet ze meer dan enkel je licht aan en uit schakelen.

We zullen je niet langer in spanning houden, hier is de lijst met nieuwe functies die je in 2020 erbij zal krijgen:

Een snellere en gemakkelijkere smart home setup

  • Bij het instellen van een nieuw smart apparaat via de app moest je vroeger je Google gegevens invoeren om te linken met je home setup. Een nieuwe update zorgt dat deze stap verleden tijd is. Je zult in 2020 enkel nog een notificatie krijgen of een ”sugestie knop” welke deze stap voor je zult uitvoeren zonder telkens opnieuw je inlog gegevens te hoeven geven.
Bekijk ook:
Kärcher Window Vac WV 2 Ruitenreiniger review

Acties op schema

  • De Google Assistant je wakker laten maken met een warme kop koffie kan helaas nog niet. Ergens in 2020 kun je de Assistant wel de avond van te voren vertellen dat je om 6 uur een bak koffie verwacht. Met acties op schema kun je gelinkte apparaten op schema acties laten uitvoeren.

Meer smart home

  • Als je met smart aan het wachten bent op meer smart home apparaten, in 2020 zal de keuze groter zijn. August Smart Locks. Philips Hue, GE zullen compatipabel worden met de Assistant. Je zult zeker 20 nieuwe apparaten kunnen bedienen van air conditioners, luchtverfrissers, koffiezet apparaten en nog veel meer.

Notities achterlaten

  • Notities achterlaten zal gemakkelijker zijn in 2020. Google Assistant zal notities op elk gelinkt scherm kunnen laten zien, ook zonder ingelogd te zijn op een Google account. Je kunt ze zelf maken, zonder Google account. Al die post-it stickers kunnen dus het huis uit!
Bekijk ook:
Bose Quiet Comfort 35 serie II review

Speed dial

  • Later in het jaar kun je contacten toevoegen aan een ”speed dial” list. Iedereen in het huis kan zo gemakkelijk en snel telefoneren via alle compatibele speakers en displays. Een simpel ”Hey Google, bel [naam]” is genoeg.

Online content lezen

  • Hoewel Google Assistant teksten voor je kan lezen, het lezen van lange teksten is lastig. Gelukkig gaat ook dit veranderen in 2020, Android users kunnen de Google Assistant volledige pagina’s laten lezen. Volgens Google zal de Assistant zo goed zijn in het lezen van pagina’s dat sociale media knoppen (bijvoorbeeld: Deel op FaceBook) niet opgelezen zullen worden.

Geschiedenis verwijderen

  • Het is natuurlijk iets wat lachwekkend maar volgens Google is jouw privacy ineens belangrijk. Om je een veilig gevoel te geven kun je in 2020 de Assistant vragen je geschiedenis te wissen. Ook als de Assistant iets van de TV opvat als een command kun je vertellen dat dat niet bedoeld was voor de Assistant en zal dit uit de geschiedenis verwijderd worden.
Bekijk ook:
Komt er een universele oplader?

Android TV support

  • Vanaf dit jaar kun je met onder andere Hisense en TCL televisies, aansturen met de Google Assistant. De speakers kun je gebruiken als smart speakers en natuurlijk ook het display kan je slim gaan gebruiken. Samsung komt dit jaar zelfs met TVs waar Google Assistant al ingebouwd zit!

Meer gadgets zie je hier!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.