10 dingen die een man graag zelf zou willen hebben 8
Saved Read later
Deel dit bericht

10 dingen die een man graag zelf zou willen hebben

De clichés die bij genderidentiteit horen, staan de laatste jaren flink ter discussie. De term toxic masculinity maakt mannelijkheid al snel een beetje verdacht en ongewenst. Maar het valt niet te ontkennen dat veel mannen ‘gewoon’ van mannendingen houden en misschien voldoen aan een ouderwets stereotype. Met Vaderdag in het vooruitzicht, kan het wat ons betreft geen kwaad om een aantal zaken op een rijtje te zetten die een man wel graag zelf zou willen hebben, maar niet kan verantwoorden of zichzelf niet altijd gunt.

Heftruck

Als het kan rijden, is het al speelgoed. Als het dan ook nog zware dingen kan tillen, is het helemaal onweerstaanbaar. Deze combinatie maakt dat veel mannen wensen om een heftruck te kunnen besturen. Er zijn allicht mannen die er geen moeite mee zouden hebben om na jaren van geld verdienen met zwaar denkwerk de nadagen van hun loopbaan op een heftruck te besteden. Voor zij die er de ruimte voor hebben: het is gewoon mogelijk om een gebruikte heftruck voor thuis aan te schaffen! Als je er maar geen rare dingen mee doet.

Hogedrukspuit

Mannen houden van power. Wat is er nou lekkerder dan onder hoge druk de gevel schoonspuiten of het mos van het terras verbannen. Zo vaak hoef je dat niet te doen en daarom kiezen veel mannen ervoor om de hogedrukspuit dan maar voor een dagje te huren bij de bouwmarkt. Maar het liefst hebben ze een eigen hogedrukspuit om alles wat vast zit los te spuiten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 meest verkochte producten op Bol.com in 2023

Klopboor

Hoe vaak heb je nou een klopboor nodig? Niet vaak, maar het is wel de boor der boren. Zelfs knalhard beton kan ermee overwonnen worden. Daarom hoort de klopboor eigenlijk tot het arsenaal aan gereedschap dat een man gedurende zijn leven bij elkaar spaart (stuk voor stuk, van Vaderdag tot Vaderdag).

3D-printer

Vrouwen zijn misschien wat creatiever ingesteld dan mannen, maar een man ziet in een 3D-printer een wereld van mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of een man wil het eigenlijk proberen zelf te maken. Die drang wordt alleen maar sterker als hij zijn handen op een 3D-printer kan krijgen. Gelukkig zijn ze nog erg duur.

10 dingen die een man graag zelf zou willen hebben 9

4WD

Er zijn weinig situaties denkbaar waarbij je in Nederland een 4 Wheel Drive echt nodig hebt, naast wellicht een safari door De Beekse Bergen. Dat wil niet zeggen dat het niet te gek is zo’n redelijk monstrueuze wagen op de oprit te hebben staan en dat hij op vakantie heel misschien een keer van pas kan komen. Of de kinderen en de bagage er dan nog bij passen is een probleem dat later wel opgelost kan worden.

Bladblazer

Als het herfst is en de bladeren vallen, voelt de man zich geroepen om wat te doen aan het bladerdek in de tuin, op het terras, op de oprit of op de stoep voor het huis. Maar harken is niet zo heel erg mannelijk, en vooral ook niet leuk. Het liefst voelt de man zich een soldaat met een bazooka als hij de bladeren te lijf gaat, en daarom is een bladblazer een uitstekend cadeau voor Vaderdag.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 meest verkochte producten op Bol.com in 2023

Enorme televisie

Groot is goed. Zeker ook als het om televisietoestellen gaat. Het liefst haalt een man een halve bioscoop in huis, compleet met bijpassende geluidsinstallatie. Dat daar een aantal vaasjes en tierelantijntjes voor moeten wijken is wat hem betreft geen probleem. Zolang het maar lijkt alsof je in het stadion zit wanneer het Nederlands elftal speelt. En vooruit, er mag ook vrouwenvoetbal op gekeken worden.

Green Egg barbecue

De rest van het jaar vinden mannen het wel prima als de vrouw voor het eten zorgt, maar als het barbecueseizoen geopend is, is de man de koning van de grill. Daarbij wil hij het niet hoeven stellen met halfslachtig materiaal. Met een echte Green Egg barbecue komen de grillkunsten van de man pas echt tot hun recht.

Bench press

Mannen blijf graag in vorm, waarbij het trainen van de spieren belangrijk is. Veel mannen vinden immers dat gespierd zijn mannelijk is en willen aan dat beeld blijven voldoen. Maar op een gegeven moment is de sportschool niet helemaal meer the place to be met alle jonge kereltjes die hun eigen spiergroei in de spiegel aan het bewonderen zijn. Daarom zouden man graag thuis kunnen bankdrukken, zonder dat er iemand toekijkt.

981

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.