Robots in de horeca
Saved Read later
Deel dit bericht

7 voorbeelden van robotisering in de horeca

Worden we straks door robots bediend in restaurants en staan er nog wel chef koks achter het fornuis? Zo snel zal het volgens leveranciers van horeca apparatuur niet gaan maar geheel ondenkbaar is het niet. Er zijn namelijk al genoeg voorbeelden van robots aan het werk in de horeca.

Robotrestaurant Robot.He van supermarkt Freshippo

Het meest spraakmakende voorbeeld is te vinden in – hoe kan het ook anders – China. Dit robotrestaurant met de naam Robot.he is gesitueerd in een supermarkt waarbij alles draait om het gebruik van een app. Met de app reserveren gasten een tafel en worden maaltijden besteld. Het is zelfs mogelijk om de verse producten uit de supermarkt in het restaurant te laten klaar maken. Een robotbezorger brengt de bestelde maaltijd(en) vervolgens via een lopende pand aan tafel bij de gast.

https://www.youtube.com/watch?v=fcqGnZqQJCQ

Tipsy Robot
In Las Vegas laten ze het mixen van cocktails aan robots over. Via een touchscreen kunnen gasten hun favoriete drankjes bestellen waarna de tipsy robot aan het mixen gaat. Daar is geen bartender meer voor nodig. Alhoewel, of het nou heel gezellig is.. Dichterbij huis is cocktailbar Mr. Mofongo in Groningen te vinden. Hier tapt een robotarm drankjes uit de acht meter hoge likeurkast achter de bar.  Zelf mixen doet deze robotarm niet, daar is nog altijd wél een bartender voor nodig.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Koffiebar Cafe X
Geen barista’s maar een stel robotarmen gaat bij deze koffiezaak aan de slag om jouw favoriete kopje koffie te bereiden. Via een app kunnen gasten koffie bestellen en betalen die ze vervolgens met een 4-cijferige pincode kunnen ophalen bij de robot-koffiebar. Hierdoor zijn er geen lange wachtrijen en kan er de hele dag door koffie worden besteld. De robot-koffiebar slaapt nooit. Ideaal voor drukke locaties zoals luchthavens en stations.

Hamburgerrestaurant Creator
Gek op hamburgers? Dan hebben we goed nieuws voor je. Bij hamburgerrestaurant Creator worden hamburgers vers op bestelling gemaakt met een ‘hamburgermachine’. Broodjes afbakken, sausjes toevoegen, de toppings vers snijden, kaas smelten en het afbakken van de hamburger: de hamburgerrobot doet al het werk. Via de glazen wand kunnen gasten hun bestellingen volgen.

Zume Pizza
Zume Pizza in Californië is in eerste instantie begonnen als een pizza restaurant waar robot’s pizza’s aan een lopende band afbakken. Inmiddels springt het bedrijf in op de bezorgmarkt. Zume Pizza wil als ’s werelds eerste bedrijf pizza’s onderweg bakken tijdens de bezorging. Het afbakken en beleggen gebeurt in de bezorgwagen vol platte pizzaovens. Deze ‘baked-on-the-way’ technologie zorgt ervoor dat consumenten letterlijk een ovenverse pizza krijgen thuisbezorgd. Slechts vier minuten voor aankomst op het afleveradres gaan de bestelde pizza’s de oven in.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Robotrestaurant Spyce
In slechts drie minuten een gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgen? Het kan bij robotrestaurant Spyce in Boston. Via een touchscreen kiezen gasten de gewenste maaltijd. Direct daarna treedt het systeem in werking. Aan de achterkant worden de ingrediënten in de juiste porties verzameld en toegevoegd aan een inductie wok. Al draaiend gaart de wok de ingrediënten en serveert de bestelling vervolgens in een kom. Mensenhanden maken het geheel af met diverse garneringen en toppings.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.