De nieuwste features van de iPhone 14 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwste features van de iPhone 14

Op 7 september 2022 wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd. De iPhone 14 is het nieuwe huzarenstukje van Apple en lijkt wederom een fenomeen te worden. Dit geldt niet alleen voor de smartphone zelf, maar ook voor het presentatie-event. Apple heeft namelijk aangekondigd dat op 7 september nóg meer producten gepresenteerd worden, waaronder de Apple Watch Series 8.

Twee varianten

Apple heeft reeds bekend gemaakt dat men eerst met twee varianten op de proppen komt. Ten eerste met iPhone 14; dit is de ‘reguliere’ variant van deze nieuwe smartphone. Ten tweede komt Apple met de iPhone 14 Pro op de proppen. Dit is de grotere en luxere broer van de iPhone 14.

De verwachting is dat het uiteindelijk vier varianten gaan worden. Behalve bovengenoemde modellen lijkt Apple ook weer met de Max/Plus variant en met de Pro Max variant op de proppen te komen.

Wat hierbij direct opvalt, is dat er geen Mini variant lijkt te komen. Bij de iPhone 12 en 13 was die variant er wel, maar dit is – naar verluidt – geen al te groot succes gebleken. Apple heeft daarom besloten om de pijlen niet meer op een kleinere variant te richten.

Diverse kleuren

Wat bij de iPhone 14 direct opvalt, is het kleurenpalet. Daar waar de eerste iPhones ooit in een tweetal of drietal kleuren uitgevoerd werden, is dat nu een compleet ander verhaal. Zo gaat het vermoeden dat de iPhone 14 in het zwart, wit, blauw, rood én paars geleverd wordt. De iPhone 14 Pro schijnt in het grafiet, goud, zilver en paars geleverd te worden. Met name de paarse kleuren is opvallend te noemen.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Of dit daadwerkelijk dé kleuren zijn, moet nog blijken. Dit wordt echter op 7 september duidelijk. Apple presenteert dan de iPhone 14 en benoemt hierbij ongetwijfeld in welke kleuren deze smartphone geleverd wordt.

Chip

Tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro lijkt een belangrijk verschil te zijn: de chip. De geruchten gaan namelijk dat de iPhone 14 de huidige chip krijgt; de A15-chip. Uit diezelfde geruchten blijkt dat de iPhone 14 Pro wél een nieuwe chip krijgt. Ten opzichte van de iPhone 14 zou de iPhone 140 Pro dus een stuk sneller moeten zijn.

Het zou dan voor het eerst zijn dat er een dusdanig snelheidsverschil tussen beide modellen zou zitten. Bij de voorgaande series heeft Apple namelijk wel constant dezelfde chip voor de verschillende modellen gebruikt.

Lange batterijduur

Het schijnt dat de batterijduur van dit nieuwe model ongekend gaat worden. De batterij zou nog een stuk langer meegaan dan de huidige batterijen, onder meer door nieuwe technologieën. Ook heeft Apple door de jaren heen de batterijen verder weten te optimaliseren.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Camera

Net zoals bij alle andere series beschikt de iPhone 14 ook weer over een nieuwe camera. Het verluidt gaat dat de Pro-modellen zelfs een 48 megapixel camera krijgen. Met deze camera zou het mogelijk moeten zijn om video’s in 8K kwaliteit te schieten.

Door deze nieuwe technologie/camera zou de camera wel een stuk verder uitsteken. De camera vormt hiermee als het ware een uitsparing op het vlakke design van de iPhone.

De geruchten gaan ook dat de selfiecamera anders gaat worden. De iPhone 14 heeft naar verluidt een nieuwe selfiecamera mét autofocus. Verder gaan de geruchten dat de camera mogelijk van een groter diafragma voorzien is. Mocht dat het geval zijn, kun je met de selfiecamera een sterker scherptediepte effect creëren.

Al met al ziet de iPhone 14 er veelbelovend uit. Maar, deze nieuwste features zijn wel gebaseerd op geruchten. Vanaf 7 september weten we precies wat de features zijn.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.