Nieuwe robot maakt soldaten overbodig 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe robot maakt soldaten overbodig

Een productiestudio uit Los Angeles heeft een film gemaakt met een verschrikkelijke robotsoldaat. De clip op YouTube is razend populair en verzameld miljoenen kijkers per dag! Gelukkig hoef je jezelf nog niet meteen te verstoppen in de kelder met flessen water en groente in blik, het is namelijk een parodie. (Althans voor nu)

Er zijn wel wat argumenten te vinden om te stellen dat het leger en robots, een verschrikkelijk enge combinatie maken. Studenten van Carnegie Mellon Universiteit vinden het maar niets dat het leger er op de campus AI onderzoek doet. Sommige Google medewerkers weigeren te werken aan het AI project voor het Pentagon. Allemaal uit angst voor de robotsoldaat.

Maar goed iedereen houd natuurlijk wel van een killer robot film!

Terminator: Dark Fate was prachtig maar het filmpje hierboven is natuurlijk veel enger door haar realisme. Corridor Digital specialiseert zich in visuele effecten en deze film met een robotsoldaat jaagt menig mens de schrik aan. Waarschijnlijk ook omdat we als mensheid niet al te ver van dit duistere toekomstbeeld af staan. De technologie op het gebied van robotica vliegt vooruit en de real-life Terminator lijkt daarmee enkel een kwestie van tijd.

Bekijk ook:
Waarom is investeren in edelmetalen zo populair?

De robot uit het filmpje is snel, schiet perfect en doet dat zelfs als er objecten op hem gegooid worden. Zelfs na een val schiet hij razendsnel op de targets. Een zwerm bijen is ook al geen probleem. Een echte killer robot als je het ons vraagt.

Boston Dynamics

De parodie is een duidelijke knipoog naar Boston Dynamics, het robotica bedrijf uit Massachusetts, USA. Het bedrijf gunt ons vaak een glimp van de robots welke ze aan het ontwikkelen zijn in de vorm van leuke maar ook best creepy filmpjes. Denk aan Spot, een robot-hond welke bedrijven momenteel kunnen lease en Atlas een menselijke robot zie hieronder.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Corridor Digital een robot parodie heeft gemaakt. Zo was er vorige zomer al een filmpje waarin een bijzonder op Boston Dynamics robot lijkende robot een warenhuis kapot sloeg.

Mensen schrokken zich rot omdat ze dachten dat het echt was, Corridor bewees vervolgens dat het een parodie was door een behind-the-scenes video online te zetten. Het filmpje van de robotsoldaat zal ook wel aardig wat mensen bang hebben gemaakt dus we benadrukken nog maar een keer: Het is een parodie!

Bekijk ook:
IT-bedrijf Smartshore succesvol dankzij comfortabeler leven Indiase collega’s

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.