in ,

Lockdown negeren? Dat kost mogelijk je leven!

Wij Nederlanders vinden de situatie tot nu toe nog wel handelbaar. We zitten niet in een complete lockdown en mogen nog enigszins vrij bewegen. In de Filipijnen is het een ander verhaal. Het land zit daar in een complete lockdown en de burgers mogen dus niet meer het huis uit. Er staat een dure straf op het overtreden van deze lockdown.

Opdracht van de president

Wie zich niet aan de regels kan houden moet maar een kogel krijgen. Dat is waar de waarschuwing van de Filipijnse president Rodrigo Duterte op neerkomt. De politie en het leger hebben toestemming om te schieten op burgers die de lockdown negeren. In een speech zei Duterte het volgende “Schiet ze dood. Haal het niet in je hoofd om de regering the intimideren. Daag ons niet uit, dat zal je spijten.” Het is dus duidelijk dat de president geen grappen maakt.

Dit is normaal voor Duterte

Het is niet de eerste keer dat we zulke harde woorden van deze president horen. Eerder had de leider al de oorlog verklaard aan de drugsdealers in de Filipijnen. Dealers en gebruikers zouden zonder pardon of ook maar een vorm van een proces doodgeschoten worden. Dit was ook daadwerkelijk hoe het gebeurde. December 2018 werd er geschat dat er ondertussen wel 27,000 mensen vermoord waren. Officiële cijfers zijn nooit vrijgegeven.
In een van zijn eerste speeches over het coronavirus liet Duterte al weten dat burgers die in de gevangenis komen te zitten, na het negeren van waarschuwingen, zelf maar moeten uitzoeken hij zij aan voedsel komen.
Tot nu toe zijn er ruim 2600 besmettingen geconstateerd in de Filipijnen met 107 doden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Robots in ziekenhuizen, het is de toekomst

Muzikale wereld in rouw om soullegende Bill Withers (81)