LEGO
Saved Read later
Deel dit bericht

De duurste LEGO-set van Harry Potter is betoverend

Fans van LEGO en Harry Potter kunnen hun hart ophalen, want de Deense blokkenbouwer heeft een set op de markt gebracht dat nu al iconisch wordt genoemd. We hebben het over de 76505 Hogwarts Express, en daar zitten een hoop leuke details in. Deze LEGO-set is er eentje die je op je verlanglijstje wilt hebben. Lees snel verder.

LEGO Harry Potter

Deze magische set is er eentje waarvan je betoverd raakt. LEGO heeft zijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk details uit de film in de set te verwerken. In de filmreeks vertrekt Harry Potter met zijn vrienden naar Zweinstein, de magische school waar Perkamentus de scepter zwaait. In de eerste delen doen ze dit met de Hogwarts Express, een magische trein die door dreuzels (normale mensen) niet gezien wordt.

De jonge tovenaars moeten met hun koffers naar station 9¾, waarna ze de trein naar de magische school moeten pakken. Dit heeft LEGO op geniale wijze uit weten te beelden in de set. Je bouwt een stukje van het perron, waar de karakteristieke bordjes uit de film zijn te vinden. Ook in de trein zitten quotes uit de film verstopt die verwijzen naar momenten uit verschillende delen van de filmreeks.

Bekijk ook:
Top 5 babyfoons met camera voor ultiem gemak

lego harry potter

The Hogwarts Express

De set mag imposant worden genoemd. Het bestaat uit maar liefst 5129 steentjes, waarmee je een trein van 118 centimeter bouwt. De trein is 26 centimeter hoog en staat op een rails. Er zitten 20 minifiguurtjes bij om de sfeer uit de film te verhogen. Leuk detail is dat er op de trein een hendel zit die je kunt gebruiken om de trein te laten bewegen. Behalve een jonge Harry Potter zit er tussen de minifiguurtjes ook een oudere Harry Potter, hetzelfde geldt voor zijn rivaal Draco Malfoy.

Deze LEGO set is niet goedkoop. Hij kost ongeveer €499,99 euro. Je kunt de aankoop echter zien als een investering, want LEGO heeft aangegeven dat de prijzen voor het speelgoed worden verhoogd. De prijzen van LEGO stijgen sowieso jaarlijks gestaag met 11%, dus buiten het feit dat dit een leuke aankoop is, kan het ook een slimme investering voor de lange termijn zijn. Er is al een Hogwarts Express te koop voor minder, maar dan zul je wel genoegen moeten nemen met minder details.

Bekijk ook:
Dit zijn de laatste virtual reality trends

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.