Dit zijn de leukste en mooiste Harry Potter LEGO sets 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de leukste en mooiste Harry Potter LEGO sets

Speel je graag met LEGO en ben je fan van Harry Potter? Dan moet je snel even verder lezen, want in dit artikel zetten we de leukste en mooiste LEGO sets van Harry Potter voor je op een rij! Welke LEGO vind jij het leukste?

Harry Potter LEGO: Zweinstein

Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij Harry Potter is natuurlijk het kasteel Zweinstein. Dit is het kasteel waar Harry samen met de andere studenten magie leert en dit is zo'n beetje de belangrijkste locatie van de boeken en films. Met de LEGO set van Zweinstein kan je het iconische kasteel perfect nabouwen. In deze LEGO set kan je onder meer de Grote Zaal, de Geheime Kamer, de Kamer van Hoge Nood en meerdere klaslokalen vinden. Je moet wel echt van een uitdaging houden als je deze Harry Potter LEGO set koopt, want het kasteel bestaat uit meer dan 6000 onderdelen!

Harry Potter LEGO: De Wegisweg

Een andere belangrijke locatie in het Harry Potter universum is de Wegisweg. Dit is het magische winkelcentrum van Londen. De studenten van Zweinstein kopen hier hun schoolvoorraden. Bij deze LEGO set kan de toverstokwinkel van Olivander natuurlijk niet ontbreken. En ook de snoep en fopwinkel van Fred en George kan je met deze LEGO set nabouwen. De Wegisweg set is iets kleiner dan de Zweinstein set, maar met ruim 5 duizend steentjes ben je ook hier even mee zoet!

Harry Potter LEGO: De Zweinstein Express

De rode trein die alle leerlingen naar Zweinstein brengt kan eigenlijk ook niet ontbreken bij een Harry Potter collectie van LEGO. De Zweinstein Express staat op Perron 9 & ¾ en brengt de leerlingen aan het begin van het schooljaar naar school. Deze LEGO set mag je relatief klein noemen, want de trein kan je met iets meer dan 800 stukjes nabouwen.

Harry Potter LEGO: De Collectebus

De Zweinstein Express is niet het enige belangrijke vervoersmiddel van het Harry Potter universum. Harry Potter heeft namelijk ook meerdere keren een ritje gemaakt met de Collectebus. Reizen met de paarse bus is bepaald geen pretje, maar je komt wel lekker snel aan op de locatie. Zou jij een ritje willen maken?

Harry Potter LEGO: Zweinsveld

Vanaf het derde jaar mogen de studenten van Zweinstein eens in de zoveel tijd naar Zweinsveld. Zweinsveld is een klein magisch toverdorpje dat dichtbij de school ligt. In het derde jaar had Harry echter geen toestemming om naar Zweinsveld te gaan, maar dat liet hem niet stoppen. Wil jij – net zoals Harry – ook de magie van Zweinsveld ervaren? Dan kan je met deze LEGO set onder meer De Drie Bezemstelen en Zacharinus Zoetwarenhuis nabouwen.

Andere leuke Harry Potter LEGO sets

De bovenstaande Harry Potter LEGO sets zijn onze vijf favorieten, maar er bestaan nog veel meer leuke en mooie Harry Potter LEGO sets. Zo kan je bijvoorbeeld ook de Ligusterlaan of het Nest nabouwen. Ook bestaan er LEGO sets van het Verboden Bos, een extra set van de Geheime Kamer en van het Zwerkbalveld. De Fantastic Beast films hebben tegenwoordig ook een aantal eigen LEGO sets. Zo valt er dus genoeg te bouwen voor de Harry Potter fans!

Bekijk ook:
Ben jij een echte Harry Potter super fan? Doe de quiz!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.