Google maakt huiswerk maken nog makkelijker 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Google maakt huiswerk maken nog makkelijker

Dat er al enorm veel dingen mogelijk zijn met Google wist je waarschijnlijk al. Voor de jongere scholieren en studenten onder ons heeft het bedrijf een leuke functie toegevoegd in Google Lens waarmee het programma onder andere het maken van je huiswerk nog makkelijker maakt.

Google Lens

Google Lens is een A.I. (artificial intelligence) app waarmee je via je camera dingen kan zoeken die je ziet. Hierdoor kan je simpele alledaagse taken sneller oplossen, maar ook is het leuk om de wereld om je heen te ontdekken met behulp van je smartphone. Eerder rolde Google al een functie uit binnen de app waarmee je snel fysieke teksten kan vertalen en planten kan identificeren.

Huiswerk maken

Met de nieuwste functie die wordt toegevoegd aan de Google Lens kunnen ingewikkelde sommen en formules worden opgelost. Een rekenmachine is niet meer nodig, want door simpel de camera van je smartphone te schijnen op het blokjes papier wordt de som in een paar seconden opgelost.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Berekeningen worden zichtbaar

Google Lens laat het antwoord alleen niet meteen zien, want daar leer je tenslotte niets van. De functie zal ook nog de stappen laten zien die nodig waren om tot het antwoord te komen. Door de berekening te laten zien wordt het ook mogelijk dat scholieren iets leren van de som.

Handgeschreven tekst inscannen

Google Lens is enorm in ontwikkeling en biedt, los van het maken van sommen, meerdere uitkomsten voor scholieren en studenten. Zo bracht Google in mei al een nieuwe functie uit voor de Lens-app waarmee handgeschreven teksten direct gekopieerd kunnen worden naar een ander apparaat, ook kunnen deze teksten uitgesproken worden.

Hiervoor maakt Google Lens gebruik van Google’s eigen webbrowser Chrome. Wanneer gebruikers in de app tekst scannen en selecteren, krijgen ze de optie om deze naar de computer te kopiëren waar ook Google Chrome op staat. Op de computer kan de tekst vervolgens worden geplakt. Door functies toe te voegen aan de Lens-app, gericht op het maken van sommen en het kopiëren van handgeschreven teksten naar de computer, gaat er een wereld open voor studenten en scholieren.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Richten op studenten

Google is al bezig om zich meer te richten op studenten en scholieren. Bijvoorbeeld met de Google Chromebooks, dit zijn laptops die beschikken over weinig fysieke opslag, in plaats daarvan krijgen de laptop eigenaren een groot opslag account op de Google Drive. Voor studenten die opzoek zijn naar een basis laptop, voor het verwerken van teksten en het opmaken van documenten, is deze laptop een prima alternatief op een gewone Windows laptop of Apple MacBook.

Wanneer de nieuwe beschikbaar functie komt, waarmee sommen opgelost kunnen worden via de Google Lens, heeft het bedrijf nog niet bekend gemaak

Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.