in ,

Lidl komt met stuntprijzen tegen voedselverspilling

De spotgoedkope producten liggen vanaf vandaag in de winkel

lidl stuntprijzen
Cristian Storto/123rf.com

Heb je al een hele tijd trek in biefstuk maar vind je het te duur? Of heb je op het laatste moment nog een pak melk nodig? Dan kun je deze voortaan spotgoedkoop bij de Lidl vinden. Vanaf vandaag kunnen klanten van de Lidl een assortiment met heel goedkoop voedsel vinden. De artikelen zijn alleen nog die zelfde dag te nuttigen en liggen daarom voor weinig geld in de schappen.

Lidl stuntprijzen

Voortaan zul je producten zoals kaas, brood en melk voor slechts 25 cent kunnen vinden bij de Lidl. Heb je vlees, vis of vegaproducten nodig? Dan kun je deze voor 50 cent in de schappen vinden. Voor groente en fruit geldt een andere procedure, maar deze zijn nog steeds spotgoedkoop te verkrijgen. Je moet hiervoor een app van ‘Too Good To Go‘ downloaden en daarin een box met 2 kilogram groente en fruit bestellen. Hiervoor betaal je slechts 3 euro.

Bekijk ook:
Horeca mogelijk weer open op korte termijn

Voedselverspilling terugdringen

Het afgelopen jaar werd er al in 24 winkels geëxperimenteerd met deze aanpak onder de naam ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’. Gemiddeld leidde dit tot een derde minder voedselverspilling per filiaal. Door dit succes hebben zij besloten dit ook in alle andere filialen te introduceren.

Eerder was het niet mogelijk om boodschappen op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum te kopen bij de Lidl. Zij hielden altijd de dag ervoor aan. Voor een klein prijsje kunnen zij nu toch hoogwaardig voedsel kopen voor een goedkoop prijsje, en heeft de Lidl minder voedselverspilling. Door deze maatregel liggen zij al goed op koers om het algemene doel van 50 procent minder voedselverspilling al ver voor 2030 te halen.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google maakt huiswerk maken nog makkelijker

Week 34 Nieuwsquiz