Goedkoopste sim only? Zo bespaar je het meest! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Goedkoopste sim only? Zo bespaar je het meest!

Goedkope sim only abonnementen zijn populairder dan ooit. Consumenten kiezen vaker voor voordelige deals, en dat valt telecomproviders ook op. Er wordt namelijk vaker geconcurreerd op prijs, vooral sinds prijsvechters Youfone en Simpel hun marktaandeel hebben zien groeien. Dit correleert met het onderzoek van simonlycheck.nl, waaruit blijkt dat steeds meer mensen naar deze providers zoeken. Youfone kent in augustus een toename van 49% ten opzichte van de afgelopen maanden, terwijl 40% meer mensen naar Simpel zoeken. Het is dus duidelijk dat prijsvechters populairder worden.

Sim only aanbiedingen populair

Providers zoeken steeds vaker naar manieren om te concurreren op prijs. Dat is waarom sim only aanbiedingen stijgen in populariteit. Hetzelfde onderzoek van de telecomwebsite toont namelijk ook dat de vraag naar sim only aanbiedingen sinds het nieuwe jaar met zeker 21% is gestegen. Je kunt met dergelijke aanbiedingen namelijk flink besparen op je sim only abonnement.

Het is ook voor telecomproviders duidelijk dat consumenten op zoek zijn naar voordelige deals. Daarom stijgt het aantal sim only aanbiedingen en maken providers hier steeds vaker gebruikt van om ervoor te zorgen dat consumenten bij hen klant worden. Dit leidt tot goedkopere abonnementen!

Besparen op sim only

Je kunt dus steeds meer besparen op sim only abonnementen door de juiste keuzes te maken. Door regelmatig te zoeken naar aanbiedingen en dit goed in de gaten te houden, is het eenvoudig om goede deals te vinden en te profiteren van lage tarieven.

Hierbij kun je nog op een aantal extra punten letten. Zo speelt de vraag naar data een rol in de prijzen. Ook is het goedkoper om sim only abonnementen bij MVNO’s af te sluiten. Hieronder wordt op deze punten verder ingegaan, aangezien ze van belang zijn om te besparen op sim only.

Meer vraag naar data

Over de hele wereld wordt er meer gebruik gemaakt van het internet; zo ook in Nederland. Dat blijkt uit de steeds toenemende vraag naar data. Het is dus belangrijk dat voldoende data beschikbaar is. Dit is relevant voor sim only, want men gebruikt steeds vaker hun smartphone om te internetten. Dit is perfect te combineren met sim only, waardoor de vraag naar data vooral voor sim only stijgt.

Hoeveelheid data in abonnementen stijgt

Door de toename van de vraag naar data, bieden providers ook meer data in abonnementen aan. Waar je vroeger niet zo vaak onbeperkt internet zag, is het nu normaal om een abonnement met onbeperkt internet te hebben. Door de toename van de vraag kan data daarnaast goedkoper ingekocht worden, wat leidt tot voordelige sim only abonnementen.

MVNO’s bieden goedkoopste abonnementen aan

Wanneer je echt op zoek bent naar een goedkope sim only, is het verstandig om naar abonnementen van MVNO’s (mobile virtual network operators) te kijken. Deze virtuele providers bieden namelijk goedkopere abonnementen aan dan telecomproviders met hun eigen netwerk (KPN, T-Mobile en Vodafone).

Hieronder vallen dus de abonnementen van prijsvechters zoals Youfone en Simpel. Waar Youfone opereert op het KPN-netwerk, maakt Simpel gebruik van het netwerk van T-Mobile. Aangezien MVNO’s lagere kosten hebben (vooral vanwege het gebrek van een fysieke winkel), kunnen ze sim only abonnementen goedkoper aanbieden. De grotere providers (met een eigen mobiele netwerk) willen natuurlijk geen marktaandeel verliezen. Hierdoor concurreren ze op prijs, onder andere met sim only aanbiedingen. Dat is voordelig voor consumenten, want het leidt tot goedkoper abonnementen!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.