De populairste online webshops in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De populairste online webshops in Nederland

Online shopping wordt steeds populairder in Nederland en elk jaar geven we hier weer meer geld aan uit. Er zijn talloze online webshops met een druk op te knop te vinden, maar welke websites gebruiken we nou het liefste? In dit artikel zetten we de populairste webshops in Nederland voor je op een rij. De kans is redelijk groot dat je hier wel eens vaker spullen hebt gekocht!

Bol.com

Zonder enige twijfel is Bol.com de populairste online webwinkel in Nederland. Bol.com is al jaren de bekendste naam op het gebied van online winkelen en dat is ook terug te zien in de cijfers. Zo maakte Bol.com in 2020 een totale online omzet van 7,6 miljard euro. De webwinkel weet tevens elke maand een miljoenenpubliek te trekken; de website wordt ongeveer 3 miljoen keer per dag bezocht. Daarnaast claimt Bol ongeveer 12 miljoen klanten in Nederland en België te hebben. Dat zijn nog eens flinke aantallen!

Bekijk ook:
Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland

Marktplaats.nl

Een andere populaire webshop in Nederland is Marktplaats.nl. Op deze websites kunnen mensen hun eigen spullen aanbieden met behulp van een advertentie. Volgens Marktplaats wordt de website maandelijks door ruim 8 miljoen unieke bezoekers per maand bezocht en krijgt de website elke seconde vier nieuwe advertenties erbij.

Online shoppen

Mediamarkt.nl

Mediamarkt heeft weliswaar tientallen fysieke winkels in ons land staan, maar ook de online afdeling is aardig geliefd in ons land. Mediamarkt.nl kan namelijk op ruim 3 miljoen bezoekers per maand rekenen. De online afdeling van Mediamarkt kende in 2020 een omzet van 4,2 miljard euro en de winkel verwacht dat dit in de toekomst nog veel verder gaat groeien. Mediamarkt is daarnaast een van de winkelketens die bekend staat om de voordelige kortingsacties, waar ook veel klanten op afkomen. De winkelketen stelt regelmatig kortingscodes beschikbaar en die kan je allemaal vinden op bespaardeals.nl, mocht je nieuwsgierig zijn!

Online winkelen

Wehkamp.nl

Het online warenhuis Wehkamp is ook erg geliefd in Nederland. Wehkamp wordt ook nog steeds door ruim 3 miljoen bezoekers per maand bezocht en verzendt meer dan 10 miljoen pakketten per jaar in ons land. Ongeveer 20 procent van de Nederlanders zou maandelijks de website van Wehkamp bezoeken.

Populaire webshops

Amazon.nl

Een nieuw gezicht op de Nederlandse markt is Amazon.nl. De webwinkel heeft in korte tijd een flink aantal nieuwe klanten aan zich gebonden en is nu al een van de populairste online webshops van ons land. Maandelijks zou de winkel nu al kunnen rekenen op ruim 3 miljoen bezoekers. En daarmee is het veilig om te stellen dat Amazon een vliegende start heeft gemaakt in Nederland.

webshops

Coolbue

Coolblue is ook enorm populair in ons land. De webwinkel krijgt zo'n 4 miljoen bezoekers per maand en haalde in 2020 een recordomzet van ongeveer 2 miljard euro. 2020 was sowieso een goed jaar voor Coolbue, want in 2019 lag de omzet nog rond de 1,5 miljard euro.

Bekijk ook:
Steeds minder winkels in Nederland

AH.nl

Een andere grote en populaire webshop is die van Albert Heijn. Online boodschappen doen wordt steeds populairder in ons land en dat zie je goed terug in de cijfers. Zo had Albert Heijn had in 2019 nog meer dan de helft van het marktaandeel van de online supermarkten in handen. Daarnaast staat AH.nl in de top 3 grootste online webshops op basis van de hoogste omzet.

Veel online webshops profiteerden tijdens de coronacrisis van de lockdown, maar bij Albert Heijn werden ze vorig jaar pas echt overstroomd met bezoekers. NU.nl meldde vorig jaar dat bijna de helft van alle Nederlanders de website in maart had bezocht. Maandelijks zou de webwinkel van Albert Heijn op zo'n 7 miljoen bezoekers kunnen rekenen. Tsja, zo kan de boodschappen doen zonder dat je een risico loopt op een besmetting!

Shopping online

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.