Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland

Tegenwoordig zit (bijna) iedereen dagelijks wel op het internet. We gebruiken het internet om het nieuws te volgen, met elkaar in contact te staan, te winkelen, video's te kijken en nog veel meer. Maar welke websites bezoeken we eigenlijk het meeste tijdens onze tijd online? En welke apps gebruiken we veel? Dankzij Consultancy.nl weten we het antwoord. Dit is de top 10 van meest populaire websites en apps in Nederland.

10. Facebook Messenger

Op de tiende plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat Facebook Messenger. De app, waarin mensen met elkaar kunnen communiceren via chat, audioberichten en videoberichten, werd bijna tien jaar geleden geïntroduceerd door Facebook. Oorspronkelijk was de app een onderdeel van Facebook, maar later werd dit een apart deel. Op een gegeven moment kon je niet meer chatten via alleen Facebook, maar moest je hiervoor ook Messenger installeren. Dit zorgde destijds voor een grote toename van gebruik van de app. Ongeveer de helft van alle Facebookgebruikers heeft Messenger inmiddels geïnstalleerd en dat zijn meer dan twee miljard mensen! Per maand wordt Messenger ongeveer door 6.4 miljoen mensen gebruikt, het merendeel gebruikt de app via de smartphone.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 13

9. Instagram

Op de negende plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat een andere app van Facebook: Instagram. Instagram is een platform waarop gebruikers foto's en video's kunnen delen. Toen Instagram succesvol werd, werd het opgekocht door Facebook. Maandelijks gebruiken meer dan 7 miljoen mensen in Nederland Instagram, en de meeste gebruikers komen daar met hun smartphone.

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 14

8. NU.nl

Op de achtste plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat NU.nl, een Nederlandse nieuwswebsite die 24/7 nieuws publiceert. Maandelijks trekt NU.nl zo'n 7.3 miljoen bezoekers, bijna de helft van deze bezoekers bereikt de website met een tablet. En dat komt weinig voor bij de meest populaire websites en apps in Nederland.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 15

7. Marktplaats

Op de zevende plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat Marktplaats, een website waarbij mensen hun spullen kunnen verkopen en spullen van andere mensen kunnen kopen. Per maand bezoeken zo'n 8 miljoen mensen Marktplaats om te handelen. De meeste bezoekers komen binnen via een computer.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 16

6. Bol.com

Op de zesde plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat Bol.com, een online webwinkel waar echt vanalles te koop is. Bijna de helft van de bezoekers van Bol komen daar via hun computer. En daarmee lijkt het erop dat Nederlanders per voorkeur toch iets kopen via hun pc.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 17

5. Whatsapp

Op de vijfde plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat Whatsapp, nog een app van Facebook. De populaire app heeft wereldwijd inmiddels meer dan 1.5 miljard gebruikers, en ook in Nederland is de app populair met zo'n 9.5 miljoen Nederlandse gebruikers. Hoewel je de app ook via de pc of tablet kan gebruiken, wordt de app grotendeels gebruikt via de smartphone (ongeveer 90 procent).

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 18

4. Google Maps

Op de vierde plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat Google Maps. De app waardoor we; niet meer hoeven te verdwalen, grote onhandige landkaarten op vakantie kunnen thuislaten, en koppig kunnen weigeren de weg te vragen aan een vreemde. Google Maps is de oplossing. Niet geheel verrassend gebruikt een kleine meerderheid van de gebruikers de app via de smartphone, waarschijnlijk terwijl ze onderweg zijn.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 19

3. YouTube

Op de derde plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat YouTube. De website waarop je miljoenen en miljoenen video's kan kijken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het online leven. Ook in Nederland is de website populair, met maandelijks zo'n 11.5 miljoen gebruikers. Die gebruikers komen grotendeels via de telefoon (40%) maar ook via de pc en tablet.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 20

2. Facebook

Op de tweede plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat Facebook. Facebook is het populairste sociale medium van het moment. Het platform kent ongeveer 11.6 miljoen Nederlandse gebruikers per maand, waarvan ook de meeste via hun smartphone daar komen. Of Facebook de komende jaren deze plek gaat behouden is wel de vraag. De populariteit van het medium van Mark Zuckerberg is de laatste tijd dalende.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 21

1. Google

Op de eerste plek van meest populaire websites en apps in Nederland staat, het kan ook niet anders; Google. Google is het geniale antwoord op onvindbare dingen op het web. Wil je iets vinden, Google is het antwoord. De zoekmachine is de oplossing voor al je vragen. In Nederland zijn we fanatieke Googlelaars, met maar liefst 13 miljoen maandelijkse gebruikers per jaar. Dus eigenlijk bijna iedereen die oud en capabel genoeg is om het internet te gebruiken. Met zoveel gebruikers is Google dus meer dan terecht de meest populaire website in Nederland.

Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland 22

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.