Eindelijk: Amazon opent online deuren in Nederland 12
Karsten Neglia © / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Eindelijk: Amazon opent online deuren in Nederland

Na jarenlang wachten is het eindelijk zover, Amazon opende deze week haar online deuren in Nederland. En hoe: ruim 100 miljoen producten verspreid over meer dan 30 categorieën zijn te vinden in de schappen van de webgigant. Amazon is er klaar voor om de Nederlandse markt te veroveren, tenminste dat zou je denken. Want niet iedereen is in de eerste week enthousiast.

Duitsland is goedkoper

Het assortiment van Amazon lijkt gigantisch maar op het gebied van elektronica valt het vooralsnog tegen. Los van de vele smartphone hoesjes –  waarvan het meerendeel ook te bestellen zijn bij Alibaba, schittert het echte gadget aanbod nog van afwezigheid. Amazon Nederland beschikt nog maar over de helft van de elektronica producten in vergelijking met concurrent Bol.com.

Ook zijn de prijzen in vergelijking met de Duitse webwinkel ruim 7% hoger. Maar toch zijn de meeste producten die in de Nederlandse schappen van Amazon liggen wel 3% goedkoper dan bij Bol.com

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Amazon Prime

Amazon doet haar best om Nederlandse consumenten te voorzien van service. Zo biedt Amazon het Prime abonnement aan waarmee producten, voor een bedrag van €2,99 per maand, gratis en op elk moment worden bezorgd – een ruim verschil van €5,00 in vergelijking met Duitsland. In dit Prime abonnement zit ook Amazon Video, de concurrent van Netflix.

Toch hebben Nederlandse webshops zich goed voorbereid op de Prime service van Amazon. Zo biedt Bol.com voor een tientje per jaar de mogelijkheid om producten binnen 2 uur  bij Amsterdamse consumenten te bezorgen. Maar ook Coolblue zet zich in om consumenten te voorzien van de optimale service, bijvoorbeeld door afgeleverde producten gelijk te voorzien van gratis montage en door dit jaar meer fysieke winkels te openen.

Wat denk jij over de komst van Amazon in Nederland?

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.