Verantwoord sporten in coronatijd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Verantwoord sporten in coronatijd

Fitnessapparatuur voor in huis wordt steeds vaker verkocht in deze coronatijd: het is goed om te weten dat thuisatleet.nl een bedrijf is wat jou als klant niet alleen attributen voor sport thuis verschaft maar ook een trainingsprogramma heeft waardoor jij thuis verantwoord kunt sporten zonder dat je jezelf overbelast.

Ga verantwoord aan de slag
De sportscholen zijn afwisselen open en dicht in coronatijd en dat is helaas merkbaar. Steeds meer sporters kampen met gezondheidsklachten. Daarbij is het duidelijk dat er minder wordt bewogen. Wanneer je dan gaat sporten is daar juist de neiging om dit te fanatiek te doen waardoor je de spieren in je lichaam overbelast. Overcompenseren is dus niet verstandig en daarnaast is het ook niet verstandig om juist in coronatijd een tak van sport erbij te nemen die je nog niet eerder beoefende. Wanneer je nog geen ervaring had met gewichtheffen is het onverstandig om hier onbegeleid mee te gaan beginnen. Kies voor een sport thuis waarmee je al bekend bent en waarin je al een bepaalde periode begeleid bent.

Bekijk ook:
Samsung Galaxy Fit 2 – Activity tracker review

Weet waar je aan de slag gaat
Thuis sporten is iets wat gemakkelijk klinkt maar je komt er al snel achter dat je voor bepaalde sporten toch behoorlijk wat ruimte nodig hebt. Wanneer je besluit om thuis te gaan powerliften zal je een stellage voor de gewichten en stangen nodig hebben. Daarnaast moet je een halterbank hebben om ergonomisch te kunnen werken. Je moet hiervoor de ruimte hebben en daarbij mag je aan een aantal plekken denken. De huiskamer is niet praktisch, zeker niet wanneer je kinderen hebt die daar ook spelen. Een halterbank is geen speelgoed. De zolder is een ruimte die doorgaans heel bruikbaar is, net als een logeerkamer of de garage. Ruim eerst een plek vrij voor je attributen gaat aanschaffen.

Sport samen
Samen sporten is iets wat niet meer zomaar is toegestaan in de sportschool. Wanneer jij echter de ruimte hebt en liever met je vaste sportmaatje samen aan je conditie werkt is het een goed idee om samen te sporten thuis. Denk daarbij wel aan de afstand van 1,5 meter voor jullie veiligheid. Daarnaast kan je uiteraard samen in de open lucht gaan sporten zolang het weer en de regelgeving dit toestaan. Samen sporten is fysiek maar ook mentaal goed voor je. Het verhoogt daardoor je weerstand waardoor je een betere gezondheid ervaart in coronatijd.

Sport met instructie
Mis je de yogaklas of je vaste sportinstructeur die jou goed uitlegt welke oefeningen je moet gaan doen dan is het goed om met instructie te oefenen. Je vindt bij steeds meer sportscholen deze instructies online. Je kan er ook voor kiezen om te kijken op de website van Thuisatleet. Daarop staan meerdere oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Let erop dat je ook hier jezelf niet overbelast. Is het jou niet duidelijk hoe een oefening in zijn werk gaat, ga dan niet zomaar wat proberen. Ga ook niet grootscheeps aan een inhaalslag beginnen omdat je al een poos niet hebt gesport. Dit zorgt voor blessures en de behandeling voor sportblessures is momenteel moeilijk te krijgen.

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.