Dit zijn de 7 beste oefeningen om af te vallen 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 7 beste oefeningen om af te vallen

Als je op internet zoekt naar manieren om af te vallen, dan word je met talloze diëten, sapjes en magische afslankpillen om je oren geslagen. Het grootste gedeelte van deze commerciële troep werkt niet en is alleen ontwikkeld om geld uit je zak te kloppen. De beste manier om vet te verbranden is ervoor zorgen dat je calorie-inname lager is dan de calorieën die je verbrandt tijdens het sporten. Wij hebben 7 oefeningen om af te vallen gevonden waarmee je heel snel calorieën verbrandt.

Oefeningen om af te vallen

Laten we voorop stellen dat je geen urenlange cardiotrainingen hoeft te doen om een maximaal aantal calorieën te kunnen verbranden. Met de juiste oefeningen om af te vallen kun je binnen een korte training veel verbranden, maar dan moet je wel weten welke oefeningen het meest effectief zijn. De oefeningen die wij deze week behandelen zijn ook nog goed voor spieropbouw; een win-win situatie dus.

We hebben al eerder 10 effectieve sporten om snel fitter te worden behandeld, dus daar zou je alvast mee kunnen beginnen. In dit geval gaat het vooral om een combinatie van kracht- en cardio oefeningen. Je hoeft jezelf niet rot te trekken aan gewichten, maar deze oefeningen zorgen wel voor een snellere verbranding van calorieën binnen een korte periode. Ook al doe je ze met gewichten die wat lichter zijn. We nemen deze 8 oefeningen om af te vallen even onder de loep.

oefeningen om af te vallen calorieën

Squats

Als je squats doet, dan gebruik je een groot aantal spieren. Denk hierbij aan je billen, bovenbenen, heupen en knieën. Het is bewezen dat je meer calorieën verbrandt als je oefeningen doet waarbij je meerdere spieren gebruikt. Wat dat betreft is deze oefening ideaal als je af wilt vallen.

Deadlifts

Als je deadlifts doet dan gebruik je – net zoals bij squats – een groot aantal spieren. Als je deze oefening nog nooit hebt gedaan, dan is het verstandig om eerst te beginnen met een dumbell om blessures te voorkomen. Op een gegeven moment kun je een stang gebruiken.

oefeningen om af te vallen deadlift

De battle ropes

Deze oefening staat in vrijwel elk lijstje met oefeningen om af te vallen. Je verbrandt niet alleen een groot aantal calorieën binnen korte periode, maar je krijgt er ook sterkere schouders van, evenals een sterke core. Er zijn verschillende combinaties aan oefeningen met de battle ropes te doen, probeer ze vooral allemaal.

De kettlebell swings

Deze oefening kun je ook makkelijk thuis doen. Door oefeningen met de kettlebell swings te doen zorg je ervoor dat je benen en billen worden getraind, maar door de intensiteit verbrand je tot wel 20 calorieën per minuut. Het is een intensief stukje werk, maar je krijgt er wel een hoop voor terug.

HIIT Cardio

Yes, cardio mag zeker niet ontbreken, maar je bereikt meer met een cardio HIIT (High Intensity Interval Training) training dan een uur op de loopband staan. Je gebruikt in dit geval zoveel mogelijk verschillende apparaten achter elkaar. Dit kan bijvoorbeeld tien minuten hardlopen zijn, gevolgd door tien minuten fietsen etc.

oefeningen om af te vallen hiit cardio

Burpees

Burpees moet je leren doen. Het is verschrikkelijk intensief en niet iedereen is fan van deze oefening. Bedenk wel dat dit een oefening is waarmee je binnen een zeer korte tijd heel veel calorieën verbrandt. Deze mag zeker niet ontbreken in dit lijstje met oefeningen om af te vallen.

Box squat jumps

Als je snelle spiervezels in je lichaam blootstelt aan een explosieve oefening dan zul je automatisch meer calorieën verbranden. We hebben squats al in dit artikel behandeld, maar de box squat jump is minstens zo effectief. Je verbrandt met deze oefening meer calorieën in een kwartiertje dan tijdens een uur hardlopen.

Poll Ben jij actief bezig met afvallen?

Ja, ik ben serieus bezig met een dieet35.3%
Ik probeer gezonder te eten, maar volg geen specifiek dieet35.3%
Nee, ik ben momenteel niet bezig met afvallen17.6%
Afvallen? Ik probeer juist aan te komen!11.8%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.