Home make-over: zo krijgt je huis een totaal andere sfeer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Home make-over: zo krijgt je huis een totaal andere sfeer

Ben je uitgekeken op de huidige look van je interieur en wil je graag een nieuwe sfeer in huis? Lees dan snel dit artikel, want hierin geven we een paar tips waarmee je de sfeer in huis totaal kan veranderen. 

1. Een andere vloer

De sfeer in huis wordt door meerdere factoren bepaald, maar het is misschien toch wel de vloer die hiervoor het meest bepalend is. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ga maar eens na: de vloer zie je overal en bestrijkt een groot deel van de ruimte binnenshuis. Als je de sfeer binnen dus grondig wilt aanpakken, dan kan je eens overwegen om van vloer te veranderen. Dat is een flinke investering, maar het kan in een keer voor een totaal nieuwe look zorgen.

Een bijomend voordeel van een nieuwe vloer is dat je iets kan uitzoeken dat precies aan je wensen voldoet. Tegenwoordig komen de vloeren in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je onder meer parketvloeren, tegelvloeren, laminaatvloeren, betonvloeren en ga zo maar even door. Er is dus meer dan genoeg keuze en hierdoor vind je altijd wel een vloer die bij je past.

Parketvloer

Bekijk ook:
Huizentest: In welk van deze droomhuizen zou jij willen wonen?

2. Make-over van de muren

De muren zijn – net zoals de vloer – van grote invloed op de sfeer in huis. Geen zorgen; voor een nieuwe look hoef je natuurlijk niet de muren te vervangen, want hier kan je met een likje verf al heel wat bereiken. Door de muren een nieuwe kleur te geven kan je namelijk al heel wat aan de sfeer binnen veranderen.

De grootste verandering krijg je door gebruik te maken van een spannende kleur die je niet snel ergens anders tegenkomt. Denk dan bijvoorbeeld aan een olijfgroene of azuurblauwe kleur. Dit zal de vibe van de ruimte totaal veranderen, al moet je natuurlijk wel opletten of dit goed bij de rest van je interieur past. Daarnaast kan je bij een spannende kleur beter beginnen met het verven van één muur van de kamer. Als het goed bevalt kan je later alsnog meer muren in dezelfde kleur verven.

Bij een make-over van de muren wordt er daarnaast vaak alleen aan verven gedacht, maar je kan de muren nog op andere manieren aanpakken. Zo kan je een muur ook voorzien van een bijzonder behang of fotobehang. Daarnaast is het ook mogelijk om een muur te betegelen, maar je zou een muur ook met hout kunnen betimmeren. Dit geeft allemaal een unieke sfeer aan de ruimte, dus ook deze opties moet je zeker overwegen bij een grote make-over!

Blauwe muur

3. Verlichting

In de avond wordt de sfeer in huis voor een groot deel bepaald door de verlichting. Hierbij zijn vooral de kleur en intensiteit van het licht van invloed. De verlichting voelt doorgaans sfeervol aan als de lampen een niet te fel en geen kil licht geven, dus hier kan je het beste opletten als je iets gaat doen aan de verlichting.

Tegenwoordig heb je ook lampen die alle kleuren bevatten, dus deze zou je ook kunnen overwegen. Al voelen de meeste kleuren van dit soort lampen niet heel natuurlijk aan in een ruimte.

Verlichting

4. Planten

Heb je weinig planten in huis staan? Dan zou je de sfeer drastisch kunnen veranderen door te “vergroenen”. Haal veel planten in huis en je krijgt een soort binnen jungle vibe die er bijna altijd gezellig uitziet. Het is misschien verleidelijk om alleen kleine plantjes te halen, maar juist de grote kanjers kunnen een echte stempel op de sfeer drukken. De grote planten kunnen in een pot in een lege hoek staan. De wat kleinere plantjes kunnen mooi op de tafel of vensterbanken terecht. En met wat hangplantjes geef je de muren, boekenkasten en ramen ook weer een groene look.

Planten zijn weliswaar goed voor de sfeer in huis, maar ze schijnen ook nog eens goed te zijn voor de mensen. Zo hebben planten onder meer een positief effect op de mentale gezondheid en hebben ze ook nog eens een luchtzuiverende werking. Dat is dus meer dan genoeg motivatie om veel plantjes in huis te halen!

Planten

Bekijk ook:
Hoeveel woningen zijn er in Nederland?

5. Foto's

Voor een extra persoonlijke sfeer in huis kan je gebruik maken van foto's. Zoek mooie foto's uit van je familie, vrienden, vakanties en andere favoriete momenten en hang ze in een mooie lijst aan de muur. Door de persoonlijke touch krijgt je huis hierdoor een extra warme sfeer.

Home make-over: zo krijgt je huis een totaal andere sfeer 14

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.