voetballer
bron: instagram @fjefrib
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de rijkste voetballer ter wereld (en het is niet Ronaldo of Messi)

Als we aan een schatrijke voetballer denken, dan komen namen zoals Cristiano Ronaldo en Lionel Messi al snel naar boven. Ze behoren zonder twijfel tot de rijkste voetballers op aarde, maar de voetballer met het meeste geld op de bank is niet eens bekend bij het grote publiek . Deze profvoetballer heeft miljarden op de bank, maar voetbalt bij een club die net zo min bekend is. Wie is deze superrijke voetballer? En hoe komt hij aan zijn geld? Je leest het in dit artikel.

De top 5 rijkste voetballers

Als we kijken naar voetballers die met hun uitzonderlijke talenten lucratieve contracten bij elkaar hebben getrapt, dan is de top 5 bij de meeste mensen wel bekend. Deze sporters hebben een respectabele nettowaarde. De meeste mensen denken dat Ronaldo of Messi dit lijstje aanvoeren, maar niets is minder waar. Ze komen absoluut dicht in de buurt van de eerste plaats, maar er kan er maar eentje de rijkste zijn.

De top 5 bestaat uit een verzameling topvoetballers. Op de vijfde plek vinden we David Beckham (375 miljoen) gevolgd door Lionel Messi (380 miljoen). Messi wordt op de voet gevolgd door aartsrivaal Cristiano Ronaldo, en sluit de derde plaats met 468 miljoen euro. De tweede plek is gereserveerd voor Mathieu Flamini, die het meeste geld in de zakenwereld heeft verdiend. De eerste plek gaat naar (tromgeroffel) de 24-jarige Faiq Bolkiah. Hij heeft maar liefst 20 miljard dollar op de bank staan.

Rijkste voetballer ter wereld

Faiq Bolkiah heeft in tegenstelling tot andere schatrijke collega sporters zijn fortuin niet verdiend met zijn talenten als voetballer. Hij speelt wel op professionele basis. Hij heeft gevoetbald bij de Engelse clubs Southampton, Arsenal en Chelsea, maar wist nooit een doelpunt te scoren. De enige keer dat Bolkiah een bal in het doel heeft getrapt was toen hij scoorde voor het nationale team van Brunei. Niettemin heeft hij het veertigvoudige bedrag van Cristiano Ronaldo’s vermogen op de bank staan.

Faiq Bolkiah heeft helemaal niets hoeven te doen voor zijn geld. Hij is namelijk met een gouden lepel in zijn mond geboren. Hij is lid van de koninklijke familie van Brunei, dat schatrijk is geworden met de olie- en aardgasreserves van het land. Voor het geld hoeft hij het dus niet te doen. Hij werd tijdens zijn loopbaan vrijwel nooit ingezet, simpelweg omdat hij de kwaliteiten er niet voor heeft. Hij speelt op het moment van schrijven voor de Thaise club Ratchaburi FC. Met 20 miljard op de bank hoeft hij natuurlijk niet te jagen op een lucratief contract.

Bekijk ook:
Gekke en bizarre dingen die gebeuren op het voetbalveld

Poll Zouden voetballers een salarisplafond moeten hebben? 💰⚽

Ja77.3%
Nee22.7%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.