The last voyage of the demeter
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De trailer van ‘The Last Voyage of the Demeter’ is bloedstollend eng

Schrijver Bram Stoker heeft met zijn boek ‘Dracula’ hele generaties filmmakers en andere schrijvers geïnspireerd. ‘The Last Voyage of the Demeter' is een bloedstollende horrorfilm dat een hoofdstuk uit het boek als basis heeft. De film draait nu in de bioscoop, dus hebben we het verhaal uit de catacomben van Hollywood gehaald om deze eens goed tegen het licht te houden. Filmcritici zijn namelijk zeer enthousiast over deze nieuwe ‘Dracula-film’.

The Captain's Log

‘The Last Voyage of the Demeter’ is gebaseerd op het hoofdstuk ‘The Captain’s Log’ uit het wereldberoemde en legendarische boek ‘Dracula’ van schrijver Bram Stoker (1847-1912). Onder de vleugels van Universal Pictures hebben schrijvers Bragi F. Schut Jr. en Zak Olkewicz een waar meesterwerk van een script afgeleverd. De twee scriptschrijvers hebben het bovengenoemde hoofdstuk uiteraard als rode draad in het scenario verwerkt, maar er zitten wel een aantal echte Hollywood-elementen aan vast.

We zullen niet te veel verklappen, maar deze film wordt door filmcritici als ‘bloedstollend’ en ‘huiveringwekkend’ omschreven. hoewel de film op Rotten Tomatoes en iMDB middelmatig scoort zijn de meeste recensies uitstekend. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Corey Hawkins (The Walking Dead), Aisling Franciosi (The Fall) en Liam Cunningham (Game of Thrones). Niet de minste acteurs dus.

Het plot van ‘The Last Voyage of the Demeter’

Het verhaal speelt zich af in de VOC-periode (1602-1798), toen grote tweemasters de handel over de wereldzeeën voeren. In dit verhaal vervoert de Russische tweemaster Demeter 24 houten anonieme kosten vanuit de Karpaten naar Londen. De bemanning weet niet wat er wordt vervoerd, maar ze krijgen goed betaald, dus worden er weinig vragen gesteld. Ze weten op dat moment nog niet dat er een vampier op de loer ligt.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Tijdens de reis gebeuren er op het schip vreemde en onheilspellende gebeurtenissen, vooral in de nachtelijke uren. De bemanningsleden krijgen te maken met een afschuwelijke dreiging. De situatie wordt steeds grimmiger, de spanningen aan boord lopen hoog op. De crewleden doen er alles aan om uit de handen van Dracula te blijven, maar gaat het ze lukken? ‘The Last Voyage of the Demeter’ is nu te zien in de bioscoop.

Poll Hoe beïnvloeden beoordelingen op Rotten Tomatoes en iMDB jouw keuze om een film te bekijken?

Veel33.3%
Enigszins33.3%
Niet veel33.3%
📊 Bekijk resultaten
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.