Gekke en bizarre dingen die gebeuren op het voetbalveld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Gekke en bizarre dingen die gebeuren op het voetbalveld

Tijdens een potje voetbal gebeuren soms de meest gekken dingen en in dit artikel zetten we een aantal van de meest bizarre gebeurtenissen voor je op een rij! Raar maar waar; deze dingen zijn echt gebeurd!

Coronavoetbal in Portugal met 9 man

Normaal gesproken begin je een voetbalwedstrijd met een elftal, maar in Portugal ging het dit weekend ietsje anders er aan toe. In de wedstrijd tussen Belenenses en Benfica stonden bij de aftrap namelijk slechts 20 spelers op het veld. De thuisclub had door een corona uitbraak onder de spelers slechts 9 voetballers die mochten voetballen en er was geen uitstel aangevraagd. Aan het begin van de tweede helft – toen het 0-7 stond – werd de wedstrijd gestaakt, omdat Belenenses nog maar zes spelers over had.

Schwalbe bij een scheidsrechter

Een schwalbe zie je helaas wel vaker tijdens een voetbalwedstrijd, maar tijdens de finale van de Copa Libertadores dit weekend koos Deyverson wel een heel bijzonder moment uit voor zijn toneelstukje. De voetballer ging namelijk met veel aanstellerij naar de grond toen hij een schouderklopje kreeg van de scheidsrechter. Tsja, die gaat zichzelf waarschijnlijk geen geel geven?

Scheidsrechter met een vuurwapen

Bij een amateurwedstrijd in Honduras had de scheidsrechter geen zin in gezeur van het publiek. Tijdens de wedstrijd wilde de thuisploeg een penalty, maar dat vond de scheids niet nodig. Het publiek was het er niet mee een, maar in discussie gaan met deze scheidsrechter vonden de meeste mensen toch geen goed idee meer.

Voorzitter met een wapen

Wapens komen – gek genoeg – wel vaker voor op het voetbalveld. Zo werd de Griekse competitie in 2018 opgeschrikt door een gekke man met een vuurwapen. In de slotfase van het duel tussen PAOK en AEK Athene kwam de voorzitter van PAOK met een pistool het veld op, nadat een goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Deze gebeurtenis leidde er zelfs toe dat de hele Griekse competitie voor een tijd werd stilgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=0dC5MW4LmK0

Bekijk ook:
Bijzondere voetbalrecords in de Eredivisie

Selfie met Memphis

Een selfie met Memphis scoren is voor veel jeugdige fans een droom die uitkomt, maar de 13-jarige Amin had wel erg veel over voor een foto. De jongen besloot tijdens de wedstrijd van Oranje op het veld te lopen voor de selfie. De missie was geslaagd, maar hij kreeg er wel een stadionverbod voor en een boete van maar liefst 100 euro.

Dood na het vieren van een goal

Dit is zeker geen prettig verhaal, dus je bent gewaarschuwd! Een 23-jarige Indiase voetballer is in 2014 overleden nadat er een goal was gescoord. De voetballer wilde dit vieren met paar salto's, maar kwam hierbij verkeerd terecht op zijn nek waardoor hij zijn rug brak. Hij werd nog snel naar het ziekenhuis gebracht, maar na een paar dagen overleed de voetballer aan zijn verwondingen.

Blessure van een vogel

Er raakt regelmatig iemand geblesseerd tijdens het voetballen, maar tijdens de FFA Cup finale van 2016 in Engeland was het een vogel die gewond raakte. De keeper zag het gebeuren en droeg de vogel naar de zijkant van het veld.

Scheidsrechter scoort een goal

Een Nederlandse scheidsrechter had tijdens een wedstrijd ook ambities om spits te worden, en dat liet hij zien door te scoren.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.