Saved Read later
Deel dit bericht

Kritiek op Max Verstappen

1,4 miljoen Nederlandse kijkers zaten zondagavond aan de buis gekluisterd voor de race van Verstappen. Vorige week na de GP in Mexico kwam er een stroom aan commentaren los. Max Verstappen viel hier uit, en volgens Bottas was dat zijn eigen schuld. Na de crash van Bottas tijdens de kwalificatie negeerde Max de gele vlag. In de openingsfase kwamen de twee racers elkaar tegen en naar aanleiding daarvan kwam Max met een lekke band te zitten. Dat was echter niet de enige kritiek die Max tijdens deze wedstrijd te verduren kreeg.

Aanvaring met Lewis Hamilton

Ook Lewis Hamilton liet zich scherp over de coureur uit. Hij gaf aan dat sommige coureurs nu eenmaal wat dommer en agressiever zijn dan anderen. Indirect was dit een uithaal naar Max. Tijdens de race in Austin van afgelopen zondag kwam hun rivaliteit opnieuw naar boven. Hamilton passeerde Verstappen tijdens Q2. En daar was Max niet blij mee. Hij was van mening dat je in dezelfde positie moet blijven voor de volgende vliegende ronde, maar Hamilton was het niet met hem eens en begrijpt de frustratie van de Nederlander niet.

Bekijk ook:
De nieuwste trends in thuisfitnessapparatuur

Kritiek op Max Verstappen 13

Ook Max laat zich kritisch uit

Max Verstappen krijgt niet alleen kritiek van anderen te incasseren. Hij laat zich zelf ook kritisch uit, en wel over Ferrari, naar aanleiding van sterke vermoedens. Red Bull heeft namelijk zaterdag navraag gedaan bij de FIA of de meter die het benzinepeil van de motor controleert wel legaal is. Heeft Ferrari gebruikgemaakt van een trucje om meer dan 100 kg brandstof per uur te geven voor meer vermogen? Volgens Max is Ferrari nu ‘eindelijk gestopt met valsspelen’. Mercedes-teambaas Toto Wolff strooit nog wat zout in de wond, door te zeggen dat ook hij een heel ander tempo ziet bij Ferrari. Maar Ferrari zelf wast de handen in onschuld. Feit is echter wel dat er bij de volgende wedstrijd een en ander nauwlettend in de gaten gehouden zal worden. De Duitse krant Bild neemt de opmerking van Max zwaar op. De krant kopt: ‘Wereldtitel slechts bijzaak door uitspraken Verstappen’. Daarmee doelt Bild erop dat de overwinning van Hamilton overschaduwd wordt door het commentaar van Max.

Max is soms gewoon te eerlijk

Zowel met Bottas als met Hamilton is het weer volledig uitgepraat. Bottas geeft aan dat de Nederlander agressief is, maar daar is niets mis mee. Hij heeft uitstekende races gereden, maar is soms gewoon te eerlijk. En dan blaast de pers zoiets als wat in Mexico gebeurde gewoon op.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Hamilton gaat ook kort in op het gebeuren tijdens een gesprek met Ziggo Sport. Het meningsverschil dat er was naar aanleiding van Q2 werd voor de wedstrijd uitgepraat. Hamilton is erg nuchter: ‘Max zegt iets, ik zeg iets en dat wordt dan gewoon weer uitgepraat.’

Verstappen kampioen van de toekomst

Hamilton gaat zelfs nog een stapje verder. Hij uit zijn waardering voor Max Verstappen en laat zich zelfs ontvallen dat de Nederlander de kampioen van de toekomst is. Hamilton lacht nu nog om de ambitie van Max om hem te verslaan en zelf wereldkampioen te worden. Maar één ding is in ieder geval zeker: deze twee zijn aan elkaar gewaagd, en dat zal nog veel mooie races opleveren!

Weet jij veel van Formule 1?

Test jouw kennis via de Formule 1 quiz

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.