in ,

CoolCool

Milieubewust leven?

Dat doe je makkelijk met deze tips!


Milieubewust leven komt steeds meer ter sprake. We worden ons bewuster van de huidige problematiek en willen graag ons steentje bijdragen. Dat is goed, want alle beetjes helpen! Wil jij je ook graag inzetten voor het milieu, maar weet je niet goed hoe je het aanpakt? Onderstaande tips kunnen je helpen!

Samen onder de douche

Het water dat door onze kraan loopt wordt gezuiverd en verwerkt en dat vergt energie. Daarnaast worden er tijdens het proces chemicaliën aan het water toegevoegd, dat is slecht voor het milieu. Wat kan jij doen? Vraag jezelf af of het nodig is om elke dag een bad te nemen. Een beetje deo en een kattenwasje doen soms ook al wonderen! Als je twijfelt tussen douche en bad, is een korte douche de milieuvriendelijkste keuze. Met een bad verbruik je al snel 150 liter, met een douche van 5 minuten maar 50 liter. Nog een leuke oplossing om water te besparen: ga eens samen gezellig met je lief onder de douche!

Apparaten zijn energievreters, ook in stand-by modus

We kunnen apparaten niet meer wegdenken uit ons leven. Ze maken ons leven zoveel makkelijker! Hoewel deze apparaten ontzettend handig zijn en ze ons veel plezier schenken, zijn ze niet zo geliefd door de natuur. Apparaten zijn namelijk echte energievreters, zelfs wanneer ze op stand-by staan. Kies er liever voor om elektrische apparaten volledig uit te trekken, zodat ze geen energie meer verbruiken. Niet enkel het milieu, maar ook je portemonnee zal er blij van worden!

Lees ook:
Datingfraude: toppunt van oplichterij

Wist je dat stand- by apparaten een vijfde van de kostprjs van je energiefactuur bepalen? Meteen korte metten mee maken dus!

Vermijd de grootste vijand van de natuur

Plastic vind je overal waar je kijkt. In verpakkingen voor voedsel en drank, speelgoed,  boodschappentassen en jammer genoeg ook in onze zeeën en oceanen. Dat is erg jammer, want plastic doet er honderden jaren over om af te breken. En dat maakt plastic zo slecht voor het milieu! Wil je echt milieuvriendelijk gaan leven? Vermijd dan zoveel mogelijk plastic. Het zal niet simpel zijn, maar alle beetjes helpen! Zo kan je bijvoorbeeld zoveel mogelijk kiezen voor de milieuvriendelijke varianten van wat je normaal koopt. Herbruikbare tassen om je boodschappen mee te doen, glazen flessen drank, kartonnen verpakkingen, enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde

Stress, Stress, Stress!! Heb je daar ook last van?