Vreemd: er zijn ook positieve kanten aan neerslachtigheid 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vreemd: er zijn ook positieve kanten aan neerslachtigheid

Depressie is een vaak voorkomende psychische aandoening die vooral een negatieve invloed heeft op ons leven. Mensen met een depressie hebben neerslachtige gevoelens en verliezen interesse in bijna alles. Toch is het niet allemaal negatief. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat neerslachtige gevoelens en zelfs depressie positieve aspecten hebben!

Neerslachtig zijn bevordert het analytisch denken

Wetenschappers hebben ontdekt dat je manier van denken over problemen verandert tijdens een neerslachtige periode. Als je je neerslachtig voelt dan zou je volgens hen beter in staat zijn om problemen analytisch te gaan bekijken. Dat zorgt er voor dat we problemen tijdens zo’n periode beter zouden kunnen oplossen.

Je kunt je beter concentreren

Het blijkt ook dat je je beter zou kunnen concentreren tijdens een depressie. Wanneer je een depressie hebt zit je namelijk vaak te denken aan je problemen. Deze steeds terugkerende gedachten worden vaak als negatief gezien, maar het continu focussen op je problemen zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt door minder belangrijk dingen. Door er voortdurend aan te denken en geconcentreerd met de gedachten om te gaan, denken we aan het probleem tot we het kunnen laten rusten. Wat goed is voor de verwerking!

Bekijk ook:
Op zoek naar jezelf? De Chinese filosofie geeft jou dit advies!

Lichamelijke symptomen helpen je bij het proces

Bij een depressie of een langdurige periode van neerslachtige gevoelens, komen ook lichamelijke symptomen aan te pas. Deze symptomen zijn onder andere: een verlaagd libido, minder energie, slaapproblemen, enzovoort. Deze lichamelijke kwaaltjes zijn niet altijd negatief. Het is je lichaams manier om je te zeggen dat je je moet focussen op je mentale gezondheid!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.