Leuke weetjes over Max Verstappen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Leuke weetjes over Max Verstappen

Max Verstappen is op dit moment dé sportheld van Nederland. Miljoenen landgenoten – maar ook mensen in het buitenland – zijn fan van de Nederlander, maar wat weet je eigenlijk van Verstappen? In dit artikel zetten we de leukste Max Verstappen weetjes voor je op een rij!

Leuke weetjes over Max Verstappen

 • Max Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt
 • De Nederlandse coureur heet voluit Max Emilian Verstappen
 • Max Verstappen komt uit een echte racefamilie. Zijn vader Jos Verstappen is een Nederlandse voormalig Formule 1 coureur en zijn moeder Sophie Kumpen was ook acties in de karting- en autosport.
 • Max Verstappen heeft een Belgische moeder, daarom had hij ook namens de Belgische vlag kunnen rijden. Toch rijdt hij namens Nederland omdat hij zich meer identificeert met ons land.
 • Max Verstappen was vier jaar oud toen hij begon met karten. Op zevenjarige leeftijd startte hij met kartwedstrijden. Verstappen liet tijdens die jaren zijn enorme talent zien door talloze kampioenschappen met overmacht op zijn naam te zetten.
 • In 2015 maakte Verstappen zijn debuut in de autosport.
 • Men schat het vermogen van Max Verstappen op 200 miljoen euro
Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Leuke weetjes over de eerste Grand Prix overwinning van Max Verstappen

Op 15 mei 2016 werd de Grand Prix van Spanje in Barcelona gehouden. Verstappen was in dezelfde maand gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull en mocht in Barcelona voor het eerst namens het team rijden. Tijdens de kwalificatie op zaterdag eindigde Verstappen nog op de vierde plek, achter Lewis Hamilton, Nico Rosberg en zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. Die vierde plek was toen al een goede prestatie, maar zondag bleek uiteindelijk nog veel mooier te worden.

In de eerste ronde van de race botsten de Mercedes coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg met elkaar. Het ongeluk betekende het einde van de race voor Mercedes en daardoor lag de weg vrij voor een gigantische stunt van Verstappen.

Zijn teamgenoot Ricciardo reed aanvankelijk nog vooraan, maar zakte later in de race terug. Max Verstappen kwam hierdoor aan de leiding, maar moest vervolgens een hels gevecht leveren om die positie te behouden. Meer dan twintig rondjes lang reed Kimi Räikkönen met een Ferrari achter de kont van Verstappen. Het verschil was lange tijd minder dan een seconde, maar wat de Fin ook probeerde, hij kon Verstappen maar niet passeren. Verstappen won tijdens zijn eerste Red Bull race daardoor op magische wijze zijn allereerste Grand Prix in Spanje op het circuit in Barcelona.

Alle overwinningen van Max Verstappen in de Formule 1

Tot op het heden heeft Max Verstappen maar liefst 17 Grand Prix gewonnen. Deze Grand Prix heeft hij op zijn naam staan:

 1. 2016: Grand Prix van Spanje
 2. 2017: Grand Prix van Maleisië
 3. 2017: Grand Prix van Mexico
 4. 2018: Grand Prix van Oostenrijk
 5. 2018: Grand Prix van Mexico
 6. 2019: Grand Prix van Oostenrijk
 7. 2019: Grand Prix van Duitsland
 8. 2019 Grand Prix van Brazilië
 9. 2020: Grand Prix van Groot-Brittannië
 10. 2020: Grand Prix van Abu Dhabi
 11. 2021: Grand Prix van Emilia-Romagna
 12. 2021: Grand Prix van Monaco
 13. 2021: Grand Prix van Frankrijk
 14. 2021: Grand Prix van Stiermarken
 15. 2021: Grand Prix van Oostenrijk
 16. 2021: Grand Prix van België
 17. 2021: Grand Prix van Nederland
 18. 2021: Grand Prix van Amerika
 19. 2021: Grand Prix van Mexico
 20. 2021: Grand Prix van Abu Dhabi
Bekijk ook:
Dit is de nieuwe Formule 1 auto voor 2022

Prestaties van Max Verstappen in de Formule 1 door de jaren heen

2015

In 2015 maakte Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1. In de auto van Torro Rosso maakt de nieuweling indruk door in 19 races maar liefst 49 WK punten te verzamelen. Verstappen eindigde daardoor op de 12e plek in het WK klassement van de koningsklasse.

2016

In 2016 begint Verstappen nog bij Toro Rosso, maar al gauw gaat hij een stapje hogerop en mag hij het bij Red Bull proberen. In dat jaar weet hij 1 keer te winnen – de Grand Prix van Spanje – en staat hij in totaal 7 keer op het podium. Verstappen eindigde destijds – met 204 WK punten – op de 5e plek in het WK klassement.

2017

Verstappen kijkt waarschijnlijk met gemengde gevoelens terug op het jaar 2017. Hij wist weliswaar 2 keer een Grand Prix te winnen, maar hij eindigde in totaal slechts 4 keer op het podium. Daarnaast haalde hij minder punten dan vorig jaar – namelijk 168 WK punten – en daarmee eindigde hij op de 6e plek in het WK klassement.

2018

Het jaar daarop ging weer een stuk beter voor Verstappen. Hij won wederom 2 keer een Grand Prix, maar eindigde maar liefst 11 keer op het podium. De Nederlandse coureur verzamelde in totaal 249 WK punten en eindigde daardoor op de 4e plek in het WK klassement van de Formule 1.

2019

2019 was ook geen slecht jaar voor Max Verstappen. Hij won in dat jaar maar liefst 3 keer een Grand Prix en wist voor het eerst een pole position te veroveren. Dat deed hij 2 keer in 2019. Verder eindigde hij maar liefst 9 keer op het podium. In totaal verzamelde Verstappen in dat jaar 278 WK punten, waarmee hij op de derde plek in het WK klassement eindigde. Dit is tot op het heden het hoogste aantal punten die de Nederlander in de Formule 1 heeft gehaald.

2020

In 2020 kende Verstappen een prima jaar. Hij kon weliswaar niet mee doen om de titel, maar toch wist hij 2 keer een Grand Prix te winnen en 1 keer een pole position te pakken. Wel eindigde de Nederlander 11 keer op het podium en pakte hij 214 WK punten waarmee hij weer op de 3e plek in het WK klassement eindigde.

2021

Max Verstappen fans zullen het jaar 2021 nooit meer vergeten, want dit is het jaar dat de Nederlander voor het eerst wereldkampioen van de Formule 1 werd. Die dik verdiende titel heeft hij te danken aan zijn geweldige prestaties. Verstappen schreef 10 keer een Grand Prix op zijn naam, mocht ook 9 keer op pole position starten en heeft 18keer op het podium gestaan. De Nederlander pakte daarmee de 1e plek in het WK klassement met maar liefst 395.5 punten!

Leuke weetjes over de records van Max Verstappen

Max Verstappen heeft meerdere Formule 1 records op zijn naam staan. Die records heeft hij te danken aan zijn enorme talent en het feit dat hij op jonge leeftijd al actief was in de autosport. Deze records heeft Max Verstappen op zijn naam staan:

2014-2015

 • In 2014 mocht Verstappen in Japan namens Torro Rosso in een van de vrije trainingen rijden. Verstappen werd hiermee op 17-jarige leeftijd de jongste coureur ooit die actief was tijdens een Grand Prix.
 • In 2015 mocht Verstappen in Australië ook daadwerkelijk van start gaan tijdens een Grand Prix. Hiermee werd hij op 17-jarige leeftijd de jongste coureur die van start ging tijdens een Grand Prix. Door motorproblemen haalde hij de finish in Australië echter niet.
 • Een paar weken later zette Verstappen een nieuw record op zijn naam in Maleisië. De Nederlander eindigde tijdens deze Grand Prix op de zesde plaats en daarmee werd hij de jongste coureur die WK-punten scoorde in de Formule 1.

2016

 • In 2016 beleefde Verstappen een droomdebuut bij Red Bull Racing door de Grand Prix van Spanje op zijn naam te schrijven. Hiermee pakte hij op 18-jarige leeftijd maar liefst drie records:
  • Jongste coureur die op de eerste plek staat tijdens een Grand Prix
  • Jongste coureur die een Grand Prix wint
  • En daarmee logischerwijs: jongste coureur op een podium
 • In 2016 zette Verstappen in Brazilië nog een record op zijn naam. Dit keer wist hij tijdens de Grand Prix het snelste rondje te racen en daarmee is hij op 19-jarige leeftijd de jongste coureur die dit heeft gedaan.

2021

 • In de jaren daarna wist Verstappen weliswaar mooie prestaties neer te zetten, maar records bleven lang uit. In 2021 werd hij op 23-jarige leeftijd de jongste coureur met een Grand Slam in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk startte de Nederlander van pole position en bleef hij tot aan de finish eerste.
 • Max Verstappen is de eerste Nederlandse Formule 1 kampioen.
Bekijk ook:
De pitstop van Max Verstappen was de snelste in Formule 1 ooit

Leuke weetjes over de vriendin van Max Verstappen

Sinds eind 2020 heeft Max Verstappen een relatie met Kelly Piquet:

 • Kelly Piquet werd op 7 december 1988 geboren in Homburg. Ze werkt onder meer als model, columnist en blogger.
 • Piquet is de dochter van de Braziliaan Nelson Piquet en Sulvia Tamsma. Haar vader is drievoudig wereldkampioen van de Formule 1.
 • In 2017 had Piquet een relatie met een andere Formule 1 coureur. Destijds was ze samen met Daniil Kvyat, een collega van Max Verstappen. De twee hebben samen een dochter.

Op de onderstaande foto kan je Kelly Piquet samen met Max Verstappen zien:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.