5 tips tegen spierpijn na het sporten 14
Leszek Glasner© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips tegen spierpijn na het sporten

Je hebt je sportritme weer helemaal opgepakt en traint je helemaal suf. Tot je de volgende dag wakker wordt met ongelooflijk veel spierpijn. Het is natuurlijk een goed teken dat je hard getraind hebt, maar spierpijn is echt allesbehalve fijn. Je komt de trap niet meer op en zelfs lachen doet pijn aan je buikspieren. Wat kun je nou doen tegen die vreselijke spierpijn?

Bekijk ook:
Samsung Galaxy Fit 2 – Activity tracker review

Neem een warm bad of warme douche

Als je ontzettend veel last hebt van spierpijn, is het een goed idee om een warm bad of warme douche te nemen. Warmte zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding van je spierweefsel wordt verbeterd. Dit zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en dus ook sneller herstellen. Neem bij spierpijn dus af en toe een warm bad of warme douche en je staat binnen no-time weer in de sportschool.

Rust én beweging

Veel beweging is waarschijnlijk het allerlaatste waar je zin in hebt als je spierpijn hebt. Echter is het wel bevorderlijk voor het herstel van je spieren. Beweging zorgt namelijk voor een verhoogde doorbloeding in de spieren. Echter is het wel belangrijk om ook je rust te pakken. Het is dan ook zeker niet verstandig om meteen weer de sportschool in te gaan of een intensieve workout te doen. Als je spierpijn hebt is het de beste keuze om rustige activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een stukje fietsen of een korte wandeling. Zo blijf je in beweging maar maak je je spierpijn niet nog erger.

Masseer je spieren

Wat heel goed helpt tegen spierpijn is het masseren van je spieren. Een massage kan namelijk veel verlichting geven wanneer je veel spierpijn hebt. Dit komt omdat tijdens een massage de spieren goed worden losgemaakt en het helpt de doorbloeding van de spier te verbeteren. En dat is goed nieuws, want een goede doorbloeding zorgt ervoor dat jouw spieren sneller herstellen. In veel gevallen kun je zelf even je spieren masseren. Als dit niet mogelijk is kun je natuurlijk altijd even langs gaan bij een professionele masseur. Je zult zien dat je spierpijn op deze manier snel afneemt.

5 tips tegen spierpijn na het sporten 16

Olga Yastremska © / 123rf.com

Kies voor de juiste voeding

Het klinkt misschien gek, maar eiwitten en koolhydraten dragen bij aan het herstel van je spieren en dus je spierpijn. Eiwitten worden soms ook wel gezien als een wondermiddel voor een snel herstel van sporters. Ook koolhydraten zijn van belang als je veel spierpijn hebt, want hierdoor kun je sneller weer nieuwe inspanningen leveren. De combinatie van eiwitten en koolhydraten zorgt voor een snel herstel van je spieren. Het wordt vooral aangeraden om direct na een zware training te eten. Train je vaak ’s avonds? Eet dan ook altijd nog wat na deze training. Op deze manier heeft jouw lichaam ’s nachts tijd om te herstellen en zal je spierpijn verminderen.

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Neem pijnstillers

Als je door je spierpijn echt tot bijna niets in staat bent, kan het geen kwaad om even een pijnstiller te nemen. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een paracetamol of ibuprofen. Let wel op dat je hier niet te veel van neemt. Wanneer je geen pijn meer voelt, denk je waarschijnlijk dat je weer in staat bent om volop te bewegen. Dat is dus absoluut niet het geval, want dan wordt jouw spierpijn op een later tijdstip alleen maar erger.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.