in

Dit is wat sporten concreet met je lichaam en geest doet

Dat sporten gezond voor je is, dat weet je wel. Daarom ga je ook trouw naar Basic-Fit om de nodige lichaamsbeweging te krijgen. Wat het nu eigenlijk precies met je lichaam en geest doet, dat weet je niet. Je weet alleen dat je je beter voelt, maar hoe dat komt is jou een raadsel. Dit hoeft niet langer zo te zijn. Het is leuk om eens te bespreken wat er nu eigenlijk concreet in je lichaam gebeurt wanneer je aan de slag gaat met sporten en bewegen.

Het effect van sporten op je lichaam

Het effect op je lichaam is het meest duidelijk. Dat is namelijk gewoon zichtbaar in de spiegel. Zo is het bijvoorbeeld al snel duidelijk dat je spiermassa groter wordt. De spieren die je hebt worden dikker en sterker. Daardoor kan je ook steeds meer. Daarnaast worden ook je botten sterker van de inspanningen. Dat helpt je ook. Een ander effect wat je al snel zal zien op je lichaam is dat je huid een gezonde gloed krijgt. Het wordt meer roze en krijgt meer glans. Dit straalt letterlijk uit dat je in goede gezondheid bent.

Goed voor de longen en het hart

Een ander concreet effect op het lichaam is minder goed te zien. Je krijgt er namelijk een betere conditie van. Dit is te danken aan het feit dat ook je hart en longen er sterker van worden. Het hart is ook een spier, dus ook deze kan training goed gebruiken. Organen zoals longen reageren op een vergelijkbare manier. Het systeem van hart en longen zorgt ervoor dat je meer uithoudingsvermogen krijgt. In dat opzicht kan je daar dus ook veel aan hebben als het om je algehele gezondheid gaat. Dat is wel zo aantrekkelijk.

Lees ook:
Deze voedingstoffen geven een boost aan je weerstand 

Wat doet sporten met je geest?

Wat je misschien als opvallen, is dat je je ook gewoon beter zal voelen wanneer je regelmatig sport. Dit is ook niet gek. Sporten helpt bij de aanmaak van allerlei gezonde stoffen in het lichaam. Stoffen die stresshormonen bestrijden zijn hier een voorbeeld van. Ook stoffen die een geluksgevoel veroorzaken worden aangemaakt tijdens het sporten. Het is dan dus ook interessant om te zien hoe je je gelukkiger gaat voelen, van simpelweg een uurtje bewegen iedere dag. Er worden tegenwoordig zelfs therapieën gevormd rond voldoende sporten. Dit is wat ook jou gezond kan houden.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

And the nominees are.. Alles wat je moet weten over de Oscars!

Romantische cadeaus voor hem en haar

Wie verras jij met een bijzonder cadeau?