Republikeinen trollen Trump 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Republikeinen trollen Trump

Dat de Amerikaanse president Donald Trump niet geliefd is bij de Democraten is geen geheim, maar nu lijkt er ook steeds meer weerstand tegen hem te komen vanuit zijn eigen partij. Republikeinse prominenten die geen fan zijn van Trump hebben zich verenigd onder de organisatie The Lincoln Project. Met maar één doel: voorkomen dat Trump eind 2020 herkozen wordt. 

The Lincoln Project

The Lincoln Project werd eind 2019 opgericht door Republikeinen die anti-Trump zijn. Een van de meest opvallende namen is die van George Conway, de man van een huidige Trump-adviseur Kellyanne Conway. De organisatie is vernoemd naar een icoon van de Republikeinse partij: president Abraham Lincoln. Door middel van een anti-Trump campagne willen ze voorkomen dat Trump volgend jaar nog steeds president is. Die campagne lijkt twee doelgroepen te hebben: Trump-kiezers en Donald Trump zelf. Door advertenties specifiek op hem te richten pogen ze de president van zijn stuk te brengen. Of dat echt lukt zullen is moeilijk te achterhalen, maar The Lincoln Project wist wel de aandacht van de president te trekken, met zijn Tweets als getuige:

Bekijk ook:
Het gezicht van Trending.nl worden? Dit is je kans!

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1257532101966036993

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1257532112233803782

De advertenties van The Lincoln Project

Recent plaatste The Lincoln Project een video op YouTube waarin kleine stukjes worden voorgelezen uit het nieuwe boek van het nichtje van Donald Trump. Een video die ontworpen is om Trump te trollen, want de president ging eerder nog naar de rechter om de publicatie van het boek te voorkomen. Kijk hier de advertentie:

In een andere video neemt The Lincoln Project het op voor Dr. Fauci, de deskundige die het Witte Huis bijstaat. Fauci en Trump liggen regelmatig overhoop met elkaar. Fauci wil graag meer maatregelen om de crisis te bestrijden, terwijl Trump de prioriteit geeft aan de Amerikaanse economie. Vanuit het Witte Huis komt er steeds meer kritiek op Fauci. Onterecht, vindt The Lincoln Project.

In nog een video geeft The Lincoln Project Trump de schuld van het grote aantal sterfgevallen in Amerika door corona. Trump zou bezig zijn geweest met triviale dingen terwijl hij de waarschuwing van gezondheidsexperts negeerde. De beschrijving van de video zegt genoeg: “Trump knew about coronavirus and did nothing. And now he wants *us* to live with it.”, oftewel: “Trump wist van het coronavirus en deed niks. En nu wil hij dat wij er mee leven.”

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

In een andere video geven ze Trump wederom de schuld van het hoge aantal coronasterfgevallen in Amerika en maken ze een vergelijking met zijn verkiezingsbelofte om een grote muur te bouwen.

Of de anti-Trump campagne van de tegenstanders in zijn eigen partij effectief is zullen we in november zien. Dan besluiten de Amerikaanse kiezers of Trump president blijft, of dat Joe Biden de nieuwe leider van de Verenigde Staten wordt.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.