1 miljard voor ontwikkeling van het vrouwenvoetbal 12
Oleksandr Prykhodko© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

1 miljard voor ontwikkeling van het vrouwenvoetbal

Wereldwijd moet de ontwikkeling van vrouwenvoetbal gestimuleerd worden volgens FIFA  president Gianni Infantino. De wereldvoetbalbond wil 1 miljard dollar investeren de aankomende jaren. De investering moet verdeeld worden over 4 jaar, ieder jaar 250 miljoen dollar investering. Het nieuwe WK voor 24 clubteams in 2021 is toegewezen aan China.

Afgelopen zomer was het WK, Oranje verloor daar met 2-0 de finale van de Verenigde Staten. Het toernooi was een daverend succes, blijkbaar hadden de dames zo’n toernooi op topniveau nodig. Het is de bedoeling dat met het geld er net als bij de mannen ook een Nations League voor vrouwen komt. Infantino zal er voor zorgen dat deze plannen op de agenda blijven staan.

8 Europese teams doen mee aan het WK vrouwenvoetbal

Momenteel bestaat het WK voor clubteams nog uit zeven clubs. De edities van dit en volgend jaar worden georganiseerd door Qatar.

Een historische beslissing voor het vrouwenvoetbal zei Gianni Infantino over de keuze voor China. De FIFA wordt er volgens zeggen zelf niets beter van, zij willen alles herinvesteren in het vrouwenvoetbal. Er moet verder worden gebouwd op het niveau van het WK van afgelopen zomer in Frankrijk.

Ook de organisatoren voor twee WK’s voor jeugdspelers werden aangewezen. In 2021 wordt het WK onder 20 in Indonesië gespeeld en het WK onder 17 vindt plaats in Peru.

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.