Werkzaamheden op circuit Zandvoort zonder vergunning van start 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Werkzaamheden op circuit Zandvoort zonder vergunning van start

De vergunningen zijn nog niet rond maar toch zijn ze op circuit Zandvoort al begonnen met het bouwen en aanpassen van het circuit. De aanpassingen op het circuit zouden er voor moeten gaan zorgen dat ons kikkerlandje weer op de Formule1-kalender komt te staan.

Een woordvoerder van de provincie Noord-Holland heeft inmiddels bevestigd dat er gebouwd mag worden op het circuit, ook zonder vergunning. Dit komt door het feit dat de vergunningaanvragen voor het circuit al in een vergevorderd stadium zitten.

Vaker toestemming zonder vergunning

Gemeenten en provincies geven vaker toestemming om met werkzaamheden te beginnen al daar nog geen officiële vergunning voor verleend is, vertelt Chris Backes. Backes is hoogleraar beschermingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Voordat een dergelijke toestemming gegeven kan worden moet de provincie al wel besloten hebben om en vergunning te verlenen. Omdat vergunningaanvragen een enorme tijd in beslag kunnen nemen en administratief veel werk zijn, is de keus gemaakt om alvast toestemming te geven.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Dankzij de werkzaamheden die op dit moment al uitgevoerd kunnen worden op het circuit van Zandvoort, kunnen binnenkort ook de tribunes gebouwd gaan worden.

Natuurorganisaties eisen staking van werkzaamheden

Verschillende natuur- en milieuorganisaties zijn nog altijd bezig om de werkzaamheden op en rondom het circuit tegen te houden. Dit zullen ze blijven doen totdat alle benodigde vergunningen verleend zijn aan het circuit. De organisaties stellen onder andere dat het leefgebied van de rugstreeppad en de zandhagedis permanent vernield is. Daarnaast proberen de organisaties een ontheffing aan te vechten in een kort geding. Op 29 oktober zal de rechter hier een uitspraak over doen.

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.