Werkzaamheden op circuit Zandvoort zonder vergunning van start

0 Shares

De vergunningen zijn nog niet rond maar toch zijn ze op circuit Zandvoort al begonnen met het bouwen en aanpassen van het circuit. De aanpassingen op het circuit zouden er voor moeten gaan zorgen dat ons kikkerlandje weer op de Formule1-kalender komt te staan.

Een woordvoerder van de provincie Noord-Holland heeft inmiddels bevestigd dat er gebouwd mag worden op het circuit, ook zonder vergunning. Dit komt door het feit dat de vergunningaanvragen voor het circuit al in een vergevorderd stadium zitten.

Vaker toestemming zonder vergunning

Gemeenten en provincies geven vaker toestemming om met werkzaamheden te beginnen al daar nog geen officiële vergunning voor verleend is, vertelt Chris Backes. Backes is hoogleraar beschermingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Voordat een dergelijke toestemming gegeven kan worden moet de provincie al wel besloten hebben om en vergunning te verlenen. Omdat vergunningaanvragen een enorme tijd in beslag kunnen nemen en administratief veel werk zijn, is de keus gemaakt om alvast toestemming te geven.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over Max Verstappen

Dankzij de werkzaamheden die op dit moment al uitgevoerd kunnen worden op het circuit van Zandvoort, kunnen binnenkort ook de tribunes gebouwd gaan worden.

Natuurorganisaties eisen staking van werkzaamheden

Verschillende natuur- en milieuorganisaties zijn nog altijd bezig om de werkzaamheden op en rondom het circuit tegen te houden. Dit zullen ze blijven doen totdat alle benodigde vergunningen verleend zijn aan het circuit. De organisaties stellen onder andere dat het leefgebied van de rugstreeppad en de zandhagedis permanent vernield is. Daarnaast proberen de organisaties een ontheffing aan te vechten in een kort geding. Op 29 oktober zal de rechter hier een uitspraak over doen.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.