in

NiceNice

Renault geschrapt uit uitslag Japan

Racing Point ging in beroep tegen een vermeend remsysteem dat de Franse renstal in haar auto’s had zitten. Dit werd uitgebreid onderzocht en Renault werd gediskwalificeerd. Maar hoe zit het nou precies?

Illegaal remsysteem

De engineers van Racing Point merkten tijdens de race op dat de coureurs van Renault niet handmatig de rembalans van de auto hoefden in te stellen. Dit ging allemaal automatisch. Vervolgens ging het team, bekend van rijders als Sergio Perez en Lance Stroll, direct naar de sportcommissarissen. Uiteindelijk kwam de FIA tot de conclusie, na een hoorzitting, dat de klacht kloppend was. Vervolgens werd ook direct de straf voor het team van Renault uitgesproken.

Dure punten voor Renault

Door de diskwalificatie van de race in Japan verliest het team van de Franse renstal veel punten. Het gaat in totaal om negen punten die door de concurrentie wel verdient worden. Daarnaast verliezen de rijders ook hun punten. Zo verliest Daniël Ricciardo acht punten en Nico Hülkenberg één punt. Door de diskwalificatie van beide auto’s van Renault is de complete Top-10 als volgt:

 1. Valtteri Bottas
 2. Sebastian Vettel
 3. Lewis Hamilton
 4. Alexander Albon
 5. Carlos Sainz
 6. Charles Leclerc
 7. Pierre Gasly
 8. Sergio Perez
 9. Lance Stroll
 10. Daniil Kvyat
Bekijk ook:
Max Verstappen wint eerste Grand Prix van het seizoen

Beide coureurs van Renault zullen erg teleurgesteld zijn met de uitspraak. Ze verliezen beide punten en niet alleen dat. Ook verliezen ze hierdoor hogere rankings die ze hadden opgebouwd.

De Formule 1 gaat verder

Het is tijd voor de volgende race op de kalender. Aankomend weekend zal de Formule 1 zich bevinden in Mexico. De tijden voor de sessies zijn als volgt:

 • Vrijdag 25 oktober 17:00 – Eerste Vrije training
 • Vrijdag 25 oktober 21:00 – Tweede Vrije training
 • Zaterdag 26 oktober 17:00 – Derde Vrije training
 • Zaterdag 26 oktober 20:00 – Kwalificatie
 • Zondag 27 oktober 20:10 – Race

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 miljard voor ontwikkeling van het vrouwenvoetbal

Stichting Wakker Dier stalkt bezorgdienst AH