Poll: Ga jij een boosterprik nemen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Ga jij een boosterprik nemen?

In Nederland is de boosterprikvaccinatie in volle gang, maar de grote vraag is of iedereen daar wel op zit te wachten. Ons land kent sowieso al heel wat vaccintwijfelaars en weigeraars, maar er zijn ook gevaccineerde mensen die niet bepaald staan te springen om een nieuwe prik. Wat ga jij doen? Ben jij van plan om een boosterprik te nemen? Laat het weten in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

Het opstarten van de boosterprik in Nederland ging een beetje traag, maar ook deze campagne is nu volop aan de gang in ons land. De eerste boosterprik werd halverwege november gezet en inmiddels zijn er volgens de Rijksoverheid meer dan 2,5 miljoen boosterprikken gezet.

In Nederland is nu ongeveer 89 procent minimaal een keer gevaccineerd. En ongeveer 86 procent is volledig gevaccineerd.

Wat is een boosterprik?

De naam zegt het al een beetje, maar de boosterprik is dus een extra prik voor mensen die al volledig gevaccineerd zijn. Met een extra prik boost je de prestaties van de eerdere vaccins en hiermee krijg je een sterkere immuniteit tegen het coronavirus. En dat is nodig, omdat de werking van het vaccin bij sommige mensen – bijvoorbeeld met een ernstige afweerstoornis – na een aantal maanden flink begint af te nemen.

De boosterprik wordt gezet met het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna. Dit geldt ook voor mensen die eerder AstraZeneca of Janssen hebben gekregen.

Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een vuurwerkverbod?

Wie krijgt er een boosterprik?

Nu worden mensen van 60 jaar en ouder uitgenodigd voor een prik. En ook volwassenen die in een zorginstelling wonen of in de zorg werken kunnen een nieuwe prik zetten. Het doel is om voor 2022 zeker de meeste zestigplussers geprikt te hebben. Dat beloofde demissionair minister Hugo de Jonge onlangs nog aan de Tweede Kamer. In januari is vervolgens de jongere generatie aan de beurt.

Waarom een boosterprik?

Het zetten van een boosterprik moet je dus beter beschermen tegen het coronavirus. Je beschermt hiermee tevens de mensen in de omgeving, omdat je met deze prik minder kans hebt om het virus op te lopen. Dit zijn daarom de belangrijkste redenen waarom je een boosterprik zou moeten zetten.

Het halen van een vaccinatie of boosterprik zou je echter in principe alleen moeten doen als je denkt dat dit goed is voor je gezondheid, maar ondertussen spelen er ook andere factoren mee om deze te nemen. Zo wil de Europese Unie een boosterprik aan de man krijgen door ervoor te zorgen dat een corona-reispas verloopt als je na negen maanden nog geen boosterprik hebt gehad. Dat voelt toch weer als een indirecte vaccinatieplicht, en het is daarom niet ondenkbaar dat in de toekomst het halen van een boosterprik op soortgelijke manieren wordt gestimuleerd.

Bekijk ook:
Poll: 1G, 2G of 3G, welke coronapas moet het kabinet invoeren?

Wat ga jij doen?

De grote vraag is nu of jij een boosterprik gaat nemen. Als je die informatie wilt delen kan je hieronder stemmen op de poll of een reactie achter laten!

  • Ga jij een boosterprik nemen?

    • Ja, ik heb zelfs al een boosterprik gehad!
    • Ja, ik ga straks een boosterprik nemen!
    • Ik twijfel nog / Ik weet het nog niet
    • Nee, ik ga geen boosterprik nemen!
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.