Poll: Kan Ajax de Champions League winnen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Kan Ajax de Champions League winnen?

Ajax heeft zich na de 3-1 zege bij Borussia Dortmund al na vier wedstrijden geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De euforie is bij de Amsterdammers groot en nu wordt er ook al gesproken over de eventuele mogelijkheid dat Ajax zelfs het toernooi kan winnen. Dat zou echt een ultieme prestatie zijn, maar is het ook enigszins haalbaar? Wat denk jij? Kan Ajax de Champions League winnen? Of is dat net wat te hoog gegrepen voor de club uit Amsterdam? Deel je mening in de onderstaande poll, of laat een reactie achter!

Ajax is dit seizoen knallend van start gegaan in de Champions League. De club won de eerste wedstrijd tegen Sporting Club Portugal met 1-5. Thuis wist de club uit de hoofdstad Besiktas met 2-0 te verslaan. Vervolgens werd Borussia Dortmund met 4-0 vernederd in de Johan Cruijf Arena. En na de 1-3 overwinning in Duitsland is de club nu al zeker van een plek in de achtste finale van de Champions League. In Turkije werd ook nog gewonnen met 1-2, waardoor een perfecte poulefase nog steeds mogelijk is.

De vraag is nu hoever Ajax in het prestigieuze voetbaltoernooi kan komen. Voordat het zover is zal Ajax nog twee wedstrijden in groepsfase moeten afronden en die zijn niet geheel onbelangrijk. De club heeft nog één puntje nodig om zeker te zijn van de groepswinst, iets wat later kan zorgen voor een betere loting. En daarnaast staan er ook nog nuttige punten voor de UEFA coëfficiënt op het spel. Daarna is het tijd voor de winterstop en dan kan Ajax zich opmaken voor het tweede deel van het toernooi.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Kan Ajax de Champions League winnen?

Ajax heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finale van de Champions League en daardoor maakt de voetbalclub nog steeds “gewoon” kans om het toernooi ook te winnen. Toch moeten we realistisch blijven, want er zijn nog genoeg clubs die het Ajax behoorlijk lastig kunnen maken. Het succes van Ajax zal voor een deel afhankelijk zijn van een gunstige loting. Als Ajax de beste clubs van Europa – en de wereld – op het begin kan vermijden, dan zal het pad richting toernooiwinst waarschijnlijk net wat makkelijker zijn. Al kan dit Ajax van elke club gewoon winnen.

Wat zeggen de bookmakers?

Om de kans dat Ajax de Champions League gaat winnen goed in te schatten kan je ook kijken naar de voorspellingen van de bookmakers. Vaak zijn zij in staat om een redelijk goede inschatting te doen. Zo voorspelden ze eerder ook al de EK-winst en Songfestival overwinning van Italië.

 • Op dit moment denken de bookmakers dat Manchester City de beste kans maakt om de Champions League te winnen. De club uit Engeland is momenteel koploper van Groep A, maar moet zich nog wel kwalificeren voor de achtste finales.
 • Bayern München zou de grootste concurrent zijn voor City. De Duitse club heeft een flinke indruk achter gelaten in het toernooi door – net zoals Ajax – zich te kwalificeren voor de achtste finales door de eerste vier groepswedstrijden te winnen.
 • Een andere favoriet voor de winst van de Champions League is PSG. De Franse voetbalclub is nog niet zeker van een plek in de volgende ronde, maar met een waar sterrenteam – met onder andere Messi – moet dat toch geen probleem zijn.
 • Andere kanshebbers voor de winst komen uit Engeland, want bookmakers schatten de kansen van Liverpool, Chelsea en Manchester United ook niet slecht in. Liverpool en Chelsea zijn al door, maar Manchester United moet de komende wedstrijden nog aan de slag voor een plek in de volgende ronde.
 • Na de bovenstaande clubs is Ajax de volgende favoriet voor de winst. De club uit Amsterdam is dus nog lang niet de favoriet, maar met clubs zoals Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid en FC Barcelona onder zich, kan je wel stellen dat Ajax ook niet bepaald wordt onderschat.

De bookmakers zullen ongetwijfeld weer gaan schuiven met de kanshebbers zodra alle achtste finalisten bekend zijn. Daarnaast zal de inschatting ook ongetwijfeld gaan veranderen als de wedstrijden van de achtste finale bekend worden gemaakt. Dus dat gaat de komende maanden nog zeer interessant worden!

Bekijk ook:
Ajax presenteert Bob Marley-shirt

Wat denk jij?

De vraag is nu wat jij denkt van de kansen van Ajax. Kan Ajax de Champions League winnen? Of gaat dat dit seizoen echt nog niet gebeuren? Laat het weten door de onderstaande poll in te vullen, of laat een reactie achter!

 • Kan Ajax de Champions League winnen?

  • Ja, Ajax kan zeker de Champions League winnen!
  • Ja, maar de kans is klein dat Ajax de Champions League wint!
  • Nee, Ajax is (helaas) kansloos om de Champions League te winnen…
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.