donald trump
bron: Unsplash
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit vermogen houdt Donald Trump over na veroordeling rechter

De Amerikaanse oud-president en zakenman Donald Trump is schuldig bevonden aan seksueel misbruik en smaad. Hij moet het vermeende slachtoffer, schrijfster E. Jean Caroll (79) een bedrag van 5 miljoen dollar aan schadevergoeding betalen. Trump ligt al langer onder vuur, en betaalt een vermogen aan advocaten. Hoeveel geld houdt hij over na het betalen van Jean Caroll? Wij hebben het opgezocht.

Seksueel misbruik en smaad

Het vermeende misbruik van de schrijfster zou halverwege de jaren negentig in een warenhuis in New York hebben plaatsgevonden. Trump zou haar in een pashokje hebben verkracht. Hijzelf zegt dat het verhaal compleet uit haar duim gezogen is, maar daar is de jury van de rechtbank het blijkbaar niet mee eens, want hij is veroordeeld voor seksueel misbruik en smaad. Verkrachting kon niet worden bewezen.

Donald Trump is woedend en heeft direct laten weten dat hij in hoger beroep gaat. Hij is van mening dat de beschuldigingen onderdeel uitmaken van naar eigen zeggen ‘de grootste heksenjacht die ooit heeft plaatsgevonden’. Er lopen nog meer rechtszaken tegen de oud-president, die heeft laten weten zich opnieuw verkiesbaar te hebben gesteld voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Bekijk ook:
Dit is het bizarre vermogen van Peter Gillis

Vermogen Donald Trump

De zakenman werd schatrijk door zijn vastgoedimperium, dat voornamelijk in en rondom New York is gevestigd. Door zijn flamboyante persoonlijkheid en controversiële uitspraken in de media werd hij al snel een mediapersoonlijkheid en een internationale beroemdheid. Hij stond jaren in de top 400 van de rijkste Amerikanen, maar verloor zijn plek in 2021 door verschillende oorzaken.

Als hij schrijfster Jean Caroll uiteindelijk toch moet betalen, dan is er niet veel aan de hand voor Donald Trump. Hij kan een miljoen dollar meer of minder makkelijk missen. Volgens zakenblad Forbes is zijn vermogen op het moment van schrijven 2,5 miljard dollar. Hoewel dit in 2022 nog geschat werd op 3,2 miljard dollar heeft de zakenman niets te klagen. Het jongleren met miljoenen is hij wel gewend. Het feit dat hij tegen de uitspraak in hoger beroep gaat heeft vooral te maken met reputatieschade, het gaat niet om het geld.

schadevergoeding donald trump

Bekijk ook:
Dit is het betoverende vermogen van Angelina Jolie

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.