De beste tips voor het inrichten van een thuiskantoor 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het inrichten van een thuiskantoor

Tijdens de coronapandemie was het plots ‘normaal’ om vanuit huis te werken. Dat het mogelijk is om vanuit huis te werken, bleek tijdens deze pandemie voor de nodige mensen. Ben jij er ook achter gekomen dat thuiswerken veel voordelen biedt? En wil je daarom in de toekomst vanuit huis blijven werken? Dan doe je er goed aan om je thuiskantoor volledig naar wens in te richten.

Zorg voor voldoende daglicht

In een thuiskantoor is het van cruciaal belang dat er voldoende licht is. Dit licht kun je met lampen creëren, maar daglicht is eigenlijk vele malen beter. Daglicht geeft een energieboost, houdt het brein scherp en is ook nog eens sfeervol.

Bedenk maar eens hoe de meeste kantoren eruit zien: die hebben veelal grote raampartijen. Door deze ramen komt veel daglicht naar binnen, waarmee de gewenste werkomgeving gecreëerd wordt. Probeer daarom in je thuiskantoor ook voor het nodige licht te zorgen.

Zorg voor razendsnel internet

De beste tips voor het inrichten van een thuiskantoor 16

De kans dat je voor je werk internet nodig hebt, is 99,99%. Het advies is om hierbij niet voor zomaar internet te zorgen, maar om voor razendsnel internet te zorgen. Dit doe je bijvoorbeeld door je pc of laptop met een cat 6 kabel op het modem aan te sluiten.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Een dergelijke kabel zorgt voor een razendsnelle verwerking. Alle data en gegevens worden op een hoge snelheid verwerkt, waardoor het internet zelf razendsnel is. Mocht je voor zo’n kabel kiezen, hoef je tijdens het werken in ieder geval nooit te wachten op een haperende internetverbinding.

Uiteraard zijn er nog meer tips waarmee je voor razendsnel internet zorgt. Zorg bijvoorbeeld dat je een nieuwe pc of laptop hebt. De nieuwere apparaten hebben vaak een betere wifi ontvanger ingebouwd zitten dan de andere apparaten. Maar, mocht je van een cat 6 kabel gebruik maken, hoef je de wifi in principe niet te gebruiken.

Zorg voor een fijne bureaustoel

De beste tips voor het inrichten van een thuiskantoor 17

Heb je enig idee hoeveel uren je per dag op je stoel zit? Als je dit voor jezelf uitrekent, schrik je hier mogelijk van. Je zit soms langer op je bureaustoel dan dat je in bed ligt. Zorg er daarom echt voor dat je een goede bureaustoel aanschaft.

Een goede bureaustoel moet aan enkele eisen voldoen:

  • De bureaustoel moet ergonomisch zijn. Dit betekent dat je op de bureaustoel een ergonomische zithouding aan kunt nemen. Hier speelt niet alleen de stoel een belangrijke rol bij, maar ook het bureau zelf. Zorg voor zowel een in hoogte verstelbaar bureau als voor een in hoogte verstelbare bureaustoel.
  • De bureaustoel moet naar wens te verstellen zijn. Een goede bureaustoel kun je niet alleen in de hoogte aanpassen, maar je kunt ook de rug- en armleuningen naar wens verstellen. Op die manier neem je een 100% aangename zithouding aan.
  • De bureaustoel moet bij de vloer passen. Let goed op de wieltjes van de bureaustoel. Als je een fraaie houten vloer hebt, wil je immers niet dat de wieltjes schade aan de houten vloer aanrichten.
Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Zorg voor alle benodigde kantoorartikelen

Welke kantoorartikelen heb je tijdens het werken sowieso nodig? Heb je bijvoorbeeld een rekenmachine, een multomap, een perforator, een nietmachine en/of een printer nodig? Zorg er dan voor dat je deze kantoorartikelen direct bij de hand hebt.

Het klopt dat je hiervoor een bepaalde investering moet doen. Maar, mogelijk kun je deze investering declareren bij je werkgever. Ben je als zelfstandig ondernemer actief? Dan kun je deze kosten uiteraard aftrekken. Let wel op dat je het internetabonnement niet voor 100% af mag trekken. Meer daarover lees je op de website van de belastingdienst.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.