Bill en Melinda gaan scheiden
Saved Read later
Deel dit bericht

Bill en Melinda gaan scheiden

Het kwam als een volkomen verrassing toen Bill en Melinda Gates gisteravond gezamenlijk op Twitter bekend maakten dat hun huwelijk onherstelbaar beschadigd is. Het koppel, dat 27 jaar getrouwd is, leek een uitstekend huwelijk te hebben. Gezamenlijk gaven ze ook leiding aan de Bill en Melinda Gates Foundation. Dit is een van de grootste instellingen ter wereld die bereid is om goede doelen te steunen en wetenschappelijk onderzoek te financieren.

De stichting (en Bill Gates) vormen ook een belangrijk doelwit voor complotdenkers over de gehele wereld. Beide echtelieden hebben namelijk uitgesproken dat ze overbevolking als het grootste probleem op de wereld zien. Ze zetten zich daarom ook in voor vaccinaties in het armste deel van de wereld. Bij minder kindersterfte zou de gezinsgrootte immers omlaag kunnen, net zoals in het rijke deel van de wereld. Bij complotdenkers worden de bedoelingen van de stichting als meer sinister gezien. Er wordt zelfs beweerd dat het coronavirus is ontwikkeld op bevel van Bill Gates met het doel via vaccinaties en een microchip de mensheid te onderwerpen. Bill en Melinda zullen ook na de scheiding het werk gezamenlijk voortzetten.

Bekijk ook:
Waarom complotdenkers Bill Gates schuldig achten aan corona

Een kantoorromance

De inmiddels 65-jarige Bill leerde Melinda kennen toen ze in 1987 bij Microsoft kwam werken op de publiciteitsafdeling. Het stel trouwde in 1994 en aan dat huwelijk komt nu na 27 jaar een einde. In het jaar 2000 stopte de nu 54-jarige Melinda Gates om zich bezig te gaan houden met onder andere de opvoeding van de kinderen. Het stel kreeg er drie, die inmiddels het huis uit zijn. Daarnaast was Melinda al snel actief op het gebied van charitatieve instellingen. Ze richtte zelf een stichting op en was prominent aanwezig bij evenementen die bedoeld waren om geld voor goede doelen te verzamelen.

Bekijk ook:
Waarom geloven mensen in complottheorieën?

In die periode bouwde Bill Gates Microsoft uit tot de gigant op het gebied van ICT die het momenteel is. Ook Bill toonde interesse in milieu en mensheid en het stel heeft al sinds lange tijd aanzienlijke donaties gedaan. Dat was ook mogelijk door het grote zakelijke succes van Microsoft. Bill Gates was gedurende een aantal jaren de rijkste man op aarde. Inmiddels is hij gezakt naar de derde plaats achter Jeff Bezos van Amazon en Elon Musk van onder andere Tesla. Maar net een geschat vermogen van rond de $ 150 miljard is ook Bill bepaald niet onbemiddeld te noemen.

De duurste scheiding in de geschiedenis

Er is nog weinig tot niets bekend over de achtergronden van de scheiding en wellicht zal dat ook niet gebeuren. Melinda heeft al gezegd dat zij geen behoefte heeft aan alimentatie. Maar het is ook niet duidelijk of dat inhoudt dat ze een groot deel van de miljarden van Bill zal gaan krijgen.

Het is wel pikant dat Melinda een goede vriendin is van Scott McKenzie. Ze kennen elkaar uit het goede doelen circuit en zijn om die reden samen gereisd naar diverse plaatsen op de wereld om de situatie ter plaatse te beoordelen. Scott McKenzie is een Amerikaans schrijfster en sinds kort ook een van de rijkste vrouwen ter wereld. Dat heeft ze niet te danken aan de opbrengst van haar boeken maar vanwege een scheiding. Ze is namelijk de ex van Jeff Bezos. Ondanks het feit dat ze naar verluidt ongeveer $ 38 miljard meekreeg bij de scheiding in de vorm van aandelen Amazon, bleef Jeff op de eerste plaats als rijkste man op deze wereld.

Uiteraard is er nog niets bekend over de verdeling van de miljarden die nu op naam staan van Bill Gates. Verwacht mag echter worden dat Melinda Gates meer zal krijgen dan haar vriendin Scott. De echtscheiding van de Gates zal daarmee de duurste ooit worden.

Bekijk ook:
Rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, is ineens $8 miljard armer

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.