Waarom complotdenkers Bill Gates schuldig achten aan corona 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom complotdenkers Bill Gates schuldig achten aan corona

Bill Gates, de schatrijke oprichter van Microsoft, wordt door veel complotdenkers beschouwd als de uitvinder van het Corona-virus of in ieder geval de financier daarvan. Volgens een onderzoek van de New York Times ziet men hem in die kringen zelfs vaker als verantwoordelijke voor de coronacrisis dan de 5G masten.

Dat Gates bereid is honderden miljoenen bij te dragen aan de ontwikkeling van een coronavaccin doet hem ook geen goed. In de ‘underground’ vermoedt men dat dit vaccin een soort microchip zal bevatten om de mensheid tot slaaf te maken van een elite met Gates als leider. Maar waar baseert men dergelijke vermoedens nu eigenlijk op?

Bekijk ook: Waarom geloven mensen in complottheorieën?

Gates invloed reikt tot het RIVM?

Met de miljarden die Gates heeft verdiend met Microsoft is de Bill and Melinda Gates Foundation opgericht. Deze stichting financiert allerlei onderzoek wereldwijd en veel van die giften publiceert men uit dankbaarheid. Toen er geruchten opdoken dat het coronavirus was ontwikkeld in het Pirbright Insitute in Engeland, was dit meteen koren op de molen van de complotdenkers. In het verleden financierde de stichting van Gates namelijk onderzoek middels dit instituut.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Toen later bleek dat het instituut niets te maken had met het virus, betekende dit niet dat de verdenking tegen Bill Gates werd opgeschort. Hij kon het virus immers ook elders hebben laten ontwikkelen. Hetzelfde gebeurde met het Nederlandse RIVM. Complotdenkers waarschuwen dat alle informatie van dit instituut moet worden gewantrouwd.

Bill Gates heeft hun inziens namelijk het RIVM overgenomen en controleert en manipuleert alle berichtgeving over corona. De Foundation heeft in 2011 een gift verstrekt aan het RIVM is dat is het bewijs voor de overname. Overigens wordt het RIVM in feite voor 90% gefinancierd door de Nederlandse belastingbetaler en slechts voor een zeer beperkt deel door giften uit andere bronnen.

Het deels uitroeien van de mensheid

Dat Bill Gates snode plannen met de mensheid heeft, blijkt volgens zijn tegenstanders uit eerdere publicaties. Bij interviews over de doelstelling van de Bill & Melinda Gates Foundation is door het echtpaar meerdere malen aangegeven dat ze zich zorgen maken waar het de overbevolking van de aarde betreft.

Een groot aantal van de huidige problemen zou kunnen worden opgelost met een kleinere bevolking. Grote gezinnen worden vaak mede veroorzaakt door de angst voor kindersterfte door ziekte. Daarom zet de Foundation zich in voor ontwikkeling van vaccins en vaccinaties over de gehele wereld. Als ouders niet meer bang hoeven zijn om een aantal van hun kinderen te verliezen, zullen gezinnen minder groot worden. Precies zoals in het ‘rijke’ westen al is gebeurd. De complotdenkers lezen hierin echter dat Gates van plan is de wereldbevolking deels uit te roeien. Een andere mogelijkheid is dat hij hen onder controle wil brengen met door hem gefabriceerde vaccins.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Waarom complotdenkers Bill Gates schuldig achten aan corona 15

Vooral in rechtse kringen in de VS zijn een groot aantal complotdenkers die Gates als de grote boosdoener zien. Gates heeft zich de afgelopen tijd namelijk flink afgezet tegen het Corona-beleid van president Trump. Ook het stoppen van de Amerikaanse bijdrage aan de WHO bekritiseerde hij, alweer een reden voor groot wantrouwen.

Dit soort nep nieuws lijkt vaak te belachelijk voor woorden. Toch neemt het aantal mensen dat gelooft in deze theorieën steeds meer toe, ook in Nederland.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

One Comment

  1. Armand G. Reply

    Eeuwen lang was het gemakkelijk voor kleine tot grote machthebbers om een kleine groep, bv de Joden, van alle miserie verantwoordelijk te stellen. Vandaag zijn Bill Gates en Soros de pineuten. Simpele mensen voelen zich gesterkt dat er een schuldige gevonden wordt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.