fouten var

Zoveel fouten heeft de KNVB geregistreerd vóór de winterstop

0 Shares

De VAR die regelmatig gebruikt wordt in voetbalwedstrijden is niet helemaal foutloos. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse evaluatie van de KNVB. In 126 wedstrijden vóór de winterstop zijn er 14 fouten gemaakt door de VAR. Omgerekend komt dat neer op één fout per negen duels. Dit is een kleine toename ten opzichte van vorig seizoen.

Fouten VAR

De VAR heeft 44 keer moeten ingrijpen vóór de winterstop. Hierbij is acht keer een onjuiste beslissing genomen omdat het advies van de VAR onjuist was of de arbiter niet het juiste advies van de VAR overnam. Tevens heeft de VAR ook zes keer niet ingegrepen terwijl dit wel had moeten gebeuren. De VAR blijft natuurlijk nog steeds gewoon een menselijke beoordeling. Hoewel elke fout er één te veel is, zijn ze wel al op de goede weg volgens scheidsrechterszaken Dick van Egmond. Het aantal fouten wordt wel aanzienlijk beperkt door het gebruik van de VAR.

Bekijk ook:
Top 10 duurste voetbaltransfers ooit

Buitenspeltechnologie

Dit seizoen werd er een nieuwe technologie ingezet waarmee duidelijk gezien kon worden of iets buitenspel was of niet. Dit door middel van verschillende camera’s en lijntjes op de schermen. Deze technologie is al heel vaak gebruikt en kan de situatie beter beoordelen dan het blote oog. Dankzij deze technologie is er dertien extra keren ingegrepen. Dit lage aantal laat wel zien dat de assistent-scheidsrechters hun werk goed doen.

VAR statistieken

De VAR is het meeste gebruikt voor strafschopsituaties, namelijk 22 keer. Hiervan werden elf strafschoppen toegekend na een advies van de VAR, en zes strafschoppen teruggedraaid. Deze waren allemaal terecht. Daarnaast is er ook dertien keer ingegrepen bij een rodekaartsituatie. Maar liefst zeven rode kaarten werden terecht toegekend na VAR-advies. Eén speler heeft veel te danken aan de VAR technologie aangezien zijn rode kaart hierdoor werd teruggedraaid. De VAR heeft negen keer ingegrepen bij doelpunten. Acht goals zijn afgekeurd na VAR-advies en één doelpunt is toegekend na het advies van de VAR.

Bekijk ook:
Volgend seizoen ook avondduel Eredivisie

Wanneer grijpt de VAR in?

De Var kan worden ingezet in vier verschillende situaties. Allereerst bij wel of geen doelpunt en wel of geen strafschop. Daarnaast ook bij een wel of geen directe rode kaart. Ook kan de VAR ingrijpen bij identiteitsvergissing bij het geven van een rode of gele kaart. De VAR is aanwezig bij de Eredivisie, TOTO KNVB Bekertoernooi vanaf de kwartfinales, Play-offs Europees ticket halve finales en finales, Play-offs promotie/degradatie finales en de Johan Cruijff Schaal.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.