in

Dit is de held van de Capitool demonstratie

Eugene Goodman heeft waarschijnlijk levens gered met zijn actie

eugene goodman capitool held

Er komt steeds meer naar buiten over de demonstratie die afgelopen woensdag plaatsvond bij het Capitool in Washington. Zo weten we dat bepaalde groepen vice-president Mike Pence wilden ophangen, maar weten we nu ook wie de held van de Capitool demonstratie was: USCP agent Eugene Goodman.

De held van de Capitool demonstratie

Op de bewuste woensdag ging er een filmpje rond van de bewuste agent die een hele massa demonstranten probeerde tegen te houden. Op een gegeven moment lukte het hem niet meer om de demonstranten in zijn eentje tegen te houden en rent hij naar boven. Het lijkt er in eerste instantie op dat de agent het niet meer aan kan en dus probeert te vluchten. In werkelijkheid zit het verhaal heel anders in elkaar. Hieronder zien we het filmpje nog één keer.

Levens gered

Bekijk ook:
Joe Biden is blij dat Trump niet naar inhuldiging komt

Het blijkt achteraf dus dat de agent heel goed nagedacht heeft over waar hij mee bezig was. Zodra hij doorkreeg dat hij de massa mensen niet meer tegen kon houden rende hij bewust de trap op. Als je de video goed bekijkt zie je dat hij bovenaan de trap eerst nog naar de linker gang kijkt. Wat de demonstranten niet weten is dat zij nu slechts één deur verwijderd zijn van het Senaat. In de gang zie je twee stoelen staan. Tussen die twee stoelen zit die ene deur. Als zij daar doorheen hadden gegaan waren zij bij het Senaat geweest. De agent weet de demonstranten op een slimme manier toch nog naar de rechtergang te leiden waar hij versterking heeft staan. Het is goed mogelijk dat hij door deze actie levens heeft gered.

Demonstranten in de val geleid

Je ziet op het filmpje de leider van de groep ook eerst de gang in kijken waar het Senaat zat. Toch beslists hij om achter de agent aan te lopen, denkend dat zijn ‘angst’ de weg wel zou leiden. De demonstranten worden echter naar een andere kamer geleid waar de versterking al klaar staat, evenals de pers. Wat deze daad zo bijzonder maakt, is dat hij dit in zijn eentje voor elkaar heeft weten te krijgen.

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

fouten var

Zoveel fouten heeft de KNVB geregistreerd vóór de winterstop

Concertzaal

Vrienden van Amstel LIVE gaat ‘gewoon’ door