eugene goodman capitool held
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de held van de Capitool demonstratie

Er komt steeds meer naar buiten over de demonstratie die afgelopen woensdag plaatsvond bij het Capitool in Washington. Zo weten we dat bepaalde groepen vice-president Mike Pence wilden ophangen, maar weten we nu ook wie de held van de Capitool demonstratie was: USCP agent Eugene Goodman.

De held van de Capitool demonstratie

Op de bewuste woensdag ging er een filmpje rond van de bewuste agent die een hele massa demonstranten probeerde tegen te houden. Op een gegeven moment lukte het hem niet meer om de demonstranten in zijn eentje tegen te houden en rent hij naar boven. Het lijkt er in eerste instantie op dat de agent het niet meer aan kan en dus probeert te vluchten. In werkelijkheid zit het verhaal heel anders in elkaar. Hieronder zien we het filmpje nog één keer.

Levens gered

Bekijk ook:
Joe Biden is blij dat Trump niet naar inhuldiging komt

Het blijkt achteraf dus dat de agent heel goed nagedacht heeft over waar hij mee bezig was. Zodra hij doorkreeg dat hij de massa mensen niet meer tegen kon houden rende hij bewust de trap op. Als je de video goed bekijkt zie je dat hij bovenaan de trap eerst nog naar de linker gang kijkt. Wat de demonstranten niet weten is dat zij nu slechts één deur verwijderd zijn van het Senaat. In de gang zie je twee stoelen staan. Tussen die twee stoelen zit die ene deur. Als zij daar doorheen hadden gegaan waren zij bij het Senaat geweest. De agent weet de demonstranten op een slimme manier toch nog naar de rechtergang te leiden waar hij versterking heeft staan. Het is goed mogelijk dat hij door deze actie levens heeft gered.

Demonstranten in de val geleid

Je ziet op het filmpje de leider van de groep ook eerst de gang in kijken waar het Senaat zat. Toch beslists hij om achter de agent aan te lopen, denkend dat zijn ‘angst' de weg wel zou leiden. De demonstranten worden echter naar een andere kamer geleid waar de versterking al klaar staat, evenals de pers. Wat deze daad zo bijzonder maakt, is dat hij dit in zijn eentje voor elkaar heeft weten te krijgen.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.