wordt tiktok verboden in vs
Saved Read later
Deel dit bericht

Wordt TikTok zaterdag verboden in de VS?

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan om Zaterdag de socialemedia-app TikTok te verbieden in de Verenigde Staten. Dat heeft hij laten weten tegen journalisten aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One tijdens een terugvlucht vanuit Florida.

TikTok verboden

Volgens Trump kan hij een bijzondere economische maatregel of een uitvoerend decreet gebruiken om het verbod geldig te maken. Hij zou dit deze zaterdag gaan ondertekenen. De app wordt veel gebruikt onder jongeren. TikTok is een app waar gebruikers korte filmpjes kunnen uploaden met allerlei filters en geluiden. Vaak zijn dit filmpjes waar een kort dansje op te zien is. Sinds de coronacrisis heeft de app ook gebruikers van andere leeftijdsgroepen bereikt. Begin dit jaar had de app slechts een miljoen Nederlandse gebruikers, maar dit is inmiddels al uitgegroeid tot 3,5 miljoen.

Privacy TikTok

De reden voor het verbieden van de app is wegens privacy redenen. Het bedrijf achter TikTok is gevestigd in China, en het is algemeen bekend dat de relatie tussen de VS en China al moeizaam loopt. TikTok zou informatie delen met de Chinese overheid wat betreft de gebruikersgegevens.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Volgens verschillende tech-experts is er echter niets aan de hand. Zij zouden niet meer gebruikersinformatie verzamelen dan Facebook of Twitter. De tech-experts denken dan ook eerder dat het verbod een resultaat is van de politieke spanningen tussen de VS en China. In de Verenigde Staten hebben ruim 100 miljoen Amerikanen een TikTok account.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.