wordt tiktok verboden in vs

Wordt TikTok zaterdag verboden in de VS?

0 Shares

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan om Zaterdag de socialemedia-app TikTok te verbieden in de Verenigde Staten. Dat heeft hij laten weten tegen journalisten aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One tijdens een terugvlucht vanuit Florida.

TikTok verboden

Volgens Trump kan hij een bijzondere economische maatregel of een uitvoerend decreet gebruiken om het verbod geldig te maken. Hij zou dit deze zaterdag gaan ondertekenen. De app wordt veel gebruikt onder jongeren. TikTok is een app waar gebruikers korte filmpjes kunnen uploaden met allerlei filters en geluiden. Vaak zijn dit filmpjes waar een kort dansje op te zien is. Sinds de coronacrisis heeft de app ook gebruikers van andere leeftijdsgroepen bereikt. Begin dit jaar had de app slechts een miljoen Nederlandse gebruikers, maar dit is inmiddels al uitgegroeid tot 3,5 miljoen.

Privacy TikTok

De reden voor het verbieden van de app is wegens privacy redenen. Het bedrijf achter TikTok is gevestigd in China, en het is algemeen bekend dat de relatie tussen de VS en China al moeizaam loopt. TikTok zou informatie delen met de Chinese overheid wat betreft de gebruikersgegevens.

Volgens verschillende tech-experts is er echter niets aan de hand. Zij zouden niet meer gebruikersinformatie verzamelen dan Facebook of Twitter. De tech-experts denken dan ook eerder dat het verbod een resultaat is van de politieke spanningen tussen de VS en China. In de Verenigde Staten hebben ruim 100 miljoen Amerikanen een TikTok account.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

41
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.