in

Zo zorg je ervoor dat je minder zweet in de zomer!

Praktische tips die je direct kunt toepassen

Met al aardig wat warme dagen achter ons en nog veel warme dagen in het vooruitzicht komen de zomerse ongemakken ook weer om de hoek kijken. Een probleem waar we allemaal weleens last van hebben in de zomer is zweet. Als je lekker op een terrasje zit en de zweetplekken onder je shirtje vandaan komen worden we daar allemaal niet echt blij van.

Zweten is een natuurlijk proces en het hoort er nou eenmaal bij, maar wij hebben een paar dingen voor je op een rijtje gezet die je kunt doen om dit ongemak zoveel mogelijk te beperken.

Draag de juiste kleding

Stoffen als katoen, linnen en zijde zijn ademende stoffen, hierdoor krijg je het minder snel warm en zweet je dus ook minder. Synthetische stoffen zorgen voor veel meer zweet en het plakt vaak sneller aan je lichaam. Ook het dragen van minder strakke kleding zorgt ervoor dat zweetplekken minder snel zichtbaar zijn.

Bekijk ook:
Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat

Was met neutrale zeep

Was je oksels met een neutrale, natuurlijke zeep en laat ze na het douchen drogen aan de lucht voor je kleding aan doet. Gebruik anti-transpirant deodorant, deze zorgt ervoor dat je zweetklieren gedeeltelijk verstopt raken waardoor je dus minder zweet.

Weet wat je eet

Het is ook van belang om te letten op wat je eet en drinkt. Vermijd koffie, cola, alcohol en suiker en zout. Ook pepers, knoflook en ui bevorderen de zweet productie. Er zijn raar genoeg ook dingen die ervoor zorgen dat je zweet ‘’lekker’’ gaat ruiken, zoals bijvoorbeeld peterselie. Voedsel als spinazie en kool zorgen voor een geur verdrijvend effect.

Je hebt ook huis-tuin-en- keukenmiddeltjes die kunnen helpen tegen zweet. Azijn en essentiële oliën zorgen voor minder productie van bacteriën en bacteriën zorgen dat je zweet. Als je dit met een watje onder je oksels aanbrengt zou het dus in theorie helpen tegen zweet.

Bekijk ook:
Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen

Het kan ook helpen om een beetje talkpoeder onder de oksels te doen voor je anti-transpirant op doet. De talkpoeder neemt dan het zweet op.

Deze spreekt natuurlijk een beetje voor zich, maar doe elke dag schone kleding aan. Oud zweet stinkt meer dan nieuw zweet, dus een shirt van de vorige dag ruikt de dag erna allesbehalve fris.

Als je last hebt van zweetvoeten probeer dan zoveel mogelijk open schoenen te dragen zodat je voeten kunnen ademen. Als je toch dichte schoenen aan wil, draag dan katoenen sokken en vervang deze elke keer als je schoenen aan doet. Bij de drogist heb je ook speciale middeltjes tegen zweetvoeten.

Mochten al deze tips nou echt niet helpen en heb je het idee dat je overmatig veel zweet dan raden we je aan om even de huisarts te bellen. Veel zweten kan namelijk ook andere lichamelijke oorzaken hebben.

Ben jij al klaar voor de zomer?

Geschreven door Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Grappige anti-Corona oplossingen

wordt tiktok verboden in vs

Wordt TikTok zaterdag verboden in de VS?