in

Dit zijn de alledaagse beste NASA uitvindingen

NASA bestaat ondertussen al weer meer dan 60 jaar. Tochten naar de ruimte en de maan zijn één van de interessantste gebeurtenissen. Dit is echter maar een klein deel van alle ontwikkelingen en uitvindingen binnen NASA. Zonder de ruimtevaart had je dit bericht niet kunnen lezen op je telefoon en ook had je waarschijnlijk geen Nike Airs of een Speedo zwempak gehad. Maar wat heeft de ruimtevaart ons allemaal nog meer opgeleverd? Dat lees je hieronder verder!

1. De rookmelder

In een space shuttle is het onwijs belangrijk om snel te weten of er brand is. De rookmelder was hiervoor een prima oplossing. Dankzij de NASA hebben we deze nu ook allemaal in ons huis hangen.

2. Sneakers

Je sneakers zouden niet hetzelfde zijn zonder ruimtevaart. De ruimtehelmen werden gemaakt door een speciaal schokabsorberend rubber. Dit idee werd daarna toegepast in schokabsorberende schoenen en zo is de sneaker. Nike werd hiervoor getipt door NASA ingenieur Frank Rodie.

Bekijk ook:
Wat is Bitcoin nou precies in normale mensentaal?

3.  Traagschuim

Traagschuim wordt gebruikt voor matrassen in kussens, maar werd oorspronkelijk eerst gebruikt in de ruimtevaart. In 1966 ontwikkelde de NASA dit speciale schuim. Het was oorspronkelijk bedoeld voor de stoelen. Het schuim kon de krachten tijdens de lancering beter verdelen. NASA heeft het uiteindelijk niet toegepast, maar wij gebruiken het dagelijks.

4. De CAT Scan

Misschien wel één van de belangrijkste uitvindingen, ook op het gebied van kanker onderzoek. De CAT Scan werd gebruikt om kleine ontbrekingen/mankementen bij raket onderdelen op te sporen. Het bleek ook perfect te werken voor kanker onderzoek en bestrijding.

5. De smartphone

NASA ontwikkelde speciale chips die uiteindelijk ook in onze smartphone zijn geplaatst. Zo hebben we tegenwoordig bijna overal en altijd bereik.

6. Het zwempak

De NASA heeft een stof ontwikkeld die zo min mogelijk weerstand heeft. Speedo heeft die stof gebruikt om het snelste zwempak ter wereld te ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Is zelf een overkapping maken moeilijk?

Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen, dit is waarom