blank

NASA biedt 20.000 dollar voor ontwerp toilet

0 Shares

Een astronaut is ook gewoon een mens, en mensen poepen. In de ruimte je bruine asteroïde downloaden gaat niet zo makkelijk want de zwaartekracht ontbreekt. Zweven tussen je eigen uitwerpselen is niet erg smakelijk en ook niet erg hygiënisch, dus biedt NASA 20.000 dollar aan degene die een toilet ontwerpt voor in de ruimte.

Poepen in de ruimte

Astronauten die nu poepen in de ruimte doen dat in speciale zakjes. Praktisch is anders, dus moet er een toilet komen dat voldoet aan een aantal strenge eisen, daarom heeft NASA een ontwerpwedstrijd opgezet waar iedereen aan mee kan doen.

Mannen en vrouwen

Het toilet moet geschikt zijn voor zowel mannen en vrouwen en er moet tegelijkertijd op gepoept en geplast kunnen worden, in een omgeving waar weinig of geen zwaartekracht is. Het moet uiteraard een licht model zijn, maar ook compact, want er is niet veel ruimte in zo’n ruimtestation. 

Overgeven

Je maag kan letterlijk omdraaien als je zweeft tussen de sterren, dus wordt er extra geld beloofd aan degene die een toilet ontwerpt waarin de astronaut kan overgeven zonder dat hij zijn hoofd in de toiletpot hoeft te steken. Je zal maar naar het toilet moeten ‘zwemmen’ als je op het punt staat om vanwege misselijkheid je maaginhoud te legen, dat haalt niet iedereen.

Kinderen kunnen ook meedoen

Kinderen kunnen soms met fantastische ideeën komen. Ze denken nu eenmaal niet zo moeilijk als een volwassene en daar komen soms hele praktische en slimme oplossingen uit. De ruimtevaartorganisatie vraagt dus nadrukkelijk of kinderen ook mee willen doen.

Maanmissie in 2024

NASA is bezig met de voorbereidingen voor een maanmissie in 2024. De inzendingen kunnen tot 17 augustus van dit jaar worden ingediend. De winnaar ontvangt een bedrag van 20.000 dollar en de eer dat het ontwerp daadwerkelijk wordt gebruikt tijdens de volgende maanmissie.

Poepen op de maan

Het toilet moet niet alleen geschikt zijn voor gebruik in het ruimtestation, maar ook voor op de maan. Als de astronauten een tijdje op de maan verblijven dan moet er uiteraard ook kunnen worden gepoept. Het ontwerp dient dus voor beide plaatsen gebruikt te kunnen worden.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.