vegan supermarkt amsterdam
Saved Read later
Deel dit bericht

Vegan supermarkt opent deuren in Amsterdam

Het heeft lang geduurd voordat de vegans een supermarkt voor zichzelf hadden in Amsterdam, maar vanaf januari opent er een vegan supermarkt in Amsterdam. Hier zullen uitsluitend vegan en plantaardige producten te koop zijn. Het is de eerste winkel in de hoofdstad van Nederland die zich compleet op de vegan wereld richt. De nieuwe supermarkt zal Vegan Fresco heten.

Vegan supermarkt Amsterdam

De reis naar een vegan supermarkt in Amsterdam was niet makkelijk, maar het is James Fresco gelukt. Fresco is de oprichter van de supermarkt. Hij is al tien jaar bezig binnen diverse start-ups en heeft zijn focus de laatste jaren verlegd naar de food- en horecabranche. De nieuwe vegan supermarkt genaamd Vegan Fresco ziet hij als zijn levenswerk.

Het was eerst zaak om te kijken of er wel interesse was in een vegan supermarkt. Afgelopen weekend werden er 20.000 folders verspreid in de omliggende buurten van de Jan Evertsenstraat. Hier zal de vegan supermarkt komen te staan. Van de 20.000 heeft Fresco al 1300 enquêtes teruggekregen met grotendeels enthousiaste reacties. Maar liefst 56,4 procent gaf aan dat zij behoefte hadden aan een vegan supermarkt en hier ook zouden winkelen. Ook gaf 40,1 procent aan dat zij het wel als een mogelijkheid zouden zien.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Crowdfunding

Zo'n winkel moet natuurlijk wel gefinancierd worden. Op dit moment staat de vegan supermarkt al in de steigers op zijn nieuwe locatie, tegenover de Albert Heijn. Medio januari zullen de deuren geopend worden. Op dit moment wordt en nog druk gebouwd en bekeken wat het precieze aanbod precies zal inhouden. Het is in ieder geval zeker dat de producten uit heel Europa afkomstig zullen zijn. In de folder die James Fresco verspreid heeft staat ook een oproep. Er wordt een crowdfunding gestart om de supermarkt te financieren. Omwonenden, maar ook anderen uit de regio die interesse hebben in de vegan supermarkt worden gevraagd om een kleine bijdrage. Tevens mogen zij ook hun wensen en verwachtingen doorgeven. Zo kan de supermarkt straks een goed assortiment aanbieden en wordt er gezamenlijk gewerkt aan een mooie nieuwe winkel voor vegans.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.